Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Performance láká na premiéru „něčeho elektrizujícího“, půjde o elektrický Supervan?

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Premiéra elektrizující novinky je naplánována na blížící se Festival rychlosti v Goodwoodu, zřejmě půjde o vyladěný užitkáč.

Evropské zastoupené automobilky Ford se včera na sociálních sítích pochlubilo krátkým videem, které slibuje představení „něčeho elektrizujícího“ během blížícího se Festivalu rychlosti v Goodwoodu. Video navíc sdílela i divize Ford Performance, která se na projektu evidentně podílela.

Video je sice tajemné a ze samotného vozu ukazuje pouze části siluety a masku s atypickým světelným podpisem. Hlavní světlomety vozu by totiž měly být propojeny svítící lištou, která je rozdělena do tří segmentů. U hlavních světel pak vidíme jeden výrazný a výš posazený zdroj světla.

Video se připravuje ...

Hlavní pozornost je ve videu věnována bílé helmě, která je umístěna před vozem v tmavém pozadí. Na helmě přitom můžeme vidět loga Goodwood Festival of Speed, Ford Performance, datum plánovaného představení 23. 06. 2022 a na bradě je logo Ford Pro.

Právě Ford Pro, společně s atypickou vysokou siluetou vozu, pak patří mezi hlavní ukazatele, že novinka bude pocházet od divize užitkových vozů.  Službu Ford Pro totiž spustilo evropské zastoupení automobilky začátkem roku a určena je právě pro vlastníky užitkových vozidel Ford.

Zmínka o „něčem elektrizujícím“ pak v případě evropského zastoupení značky Ford není žádným překvapením. Automobilka se již delší dobu připravuje na svou čistě elektrickou budoucnost na starém kontinentu, což platí také pro divizi užitkových vozů, která plánuje do konce roku 2024 představit hned pět čistě elektrických modelů.

Nedávno přitom automobilka představila čistě elektrický užitkový Ford E-Transit Custom, který rovněž nabízí výrazný světelný podpis s LED páskem napříč maskou. Jeho design se však od zveřejněné ukázky výrazně liší.

Je však velmi pravděpodobné, že vůz, který automobilka představí na Festivalu rychlosti v Goodwoodu, naváže na dlouhou tradici sportovně laděných užitkových vozidel Ford Transit Supervan. Na bližší detaily si však budeme muset počkat.

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Doporučujeme

10. 6. 2022 18:39
Ford novinky
Ford novinky naleznete na jednom miste> http://www.fordauto.sk/