Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford představuje drsně vypadající Explorer Timberline. Jde o nejlepší verzi do terénu

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Ford Explorer dostává jako první model značky speciální offroadovou verzi Timberline.

Nové provedení sedmimístného SUV už na první pohled zaujme odlišnými LED mlhovkami, jinou podobou přední masky, která může být vybavena dodatečným osvětlením, dvěma červenými tažnými oky vpředu a především 18palcovými koly obutými do terénních pneumatik o rozměru 265/65. Nechybí ani ochrana podvozku.

Co se techniky týče, Timberline nabídne upravené zavěšení, nové tlumiče (údajně z policejního Exploreru), nové pružiny a stabilizátory. Světlá výška se díky modifikacím zvýšila o 2 centimetry na 22 centimetrů.

V nabídce je jediný motor, 2,3litrový turbodmychadlem přeplňovaný zážehový čtyřválec o výkonu 221 kW a  točivém momentu 420 N.m, spojený výhradně s 10stupňovou automatickou převodovkou. Podle Fordu to stačí na to, že Explorer utáhne až 2,4 tuny.

Standardem je pohon všech kol a systém nabízející sedm jízdních režimů, speciálně pro terénní verzi bylo také překalibrováno řízení.

Uvnitř pak najdeme specifické dekory, praktické gumové rohože a zajímavě vypadající čalounění sedadel. Výbava už v základu zahrnuje například vyhřívaná přední sedadla, inteligentní adaptivní tempomat nebo navigaci.

Explorer Timberline dorazí k prodejcům v létě, zatím však máme potvrzené jen ty americké. Jestli terénní verze dorazí i do Evropy, Ford ani nenaznačil.

Video se připravuje ...

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - speedfred
7. 5. 2021 09:58
Re: Pecka
Súhlas, vypadá parádne, Aj tablet zakomponovali krajšie "na ležato" a nie ako sú v EU verziach na výšku.
Avatar - 3_diamanty
6. 5. 2021 12:34
Pecka
Nie je ziadnym tajomstvom ked poviem ze explorer je jednym z mala fordov ktore by som vazne aj chcel a ktore sa mi pacia... a v tejto terennej uprave je explorer priam dokonaly a slusi mu to za mna najviac.. proste takto ma vyzerat moderne terenne auto ... tu nie je o com... uplna supa auto :yes:
6. 5. 2021 08:32
Scout
Takhle má vypadat terénní paket!
Kdyby Škodovka aspoň o ty 2 centimetry zvýšila světlou výšku Kodiaqu Scout, tak by ho kupovali chataři od Krkonoš po Šumavu. A nemusel pro nezájem skončit. Náklady na úpravu by se vrátily, protože vyšší podvozek by brali i hasiči, policie, lesníci...