Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Ranger Raptor prodělal facelift: V Thajsku mu dali masku Fordu Bronco

Dominik Kovář
Diskuze (1)

Přijde vám vzhled Fordu Ranger Raptor trochu všední? V Thajsku našli pro tento problém řešení.

Pokud potřebujete poctivého pracanta na čtyřech kolech, Ford Ranger bude určitě ve vašem širším výběru. A co teprve, když do výběru padne k uvážení ostrá verze Raptor? 

Srdcem Rangeru Raptor v aktuální generaci je třílitrový vidlicový šestiválec se dvěma turby. Ten vozu dodává výkon 215 kW (292 k). Alespoň tak ho známe my v Evropě. Teď se ale podíváme do Thajska, kde je tento motor naladěný na 292 kW (397 k), což je podstatný rozdíl.

Proč míříme do Thajska? V asijské zemi, konkrétně ve hlavním městě Bangkoku,  jsou oblíbené pick-upy. Sídlí zde i vyhlášená společnost Shana E-Sport, která si pro své zákazníky připravila opravdu originální balíček.

Tuner dal Fordu Ranger Raptor novou, pro fanoušky Fordu nikoliv neznámou tvář. Přední maska je totiž inspirovaná Fordem Bronco. Bronco se oficiálně v Thajsku neprodává, nakonec se pro něj ale do země přece jen našla cesta - alespoň pro jeho designové DNA na větším Rangeru Raptor. 

Tím ale úpravy Rangeru Raptor v podání Shana E-Sport nekončí. Další novinkou jsou kola s červenými vnějšími ráfky a černými paprsky, které společně červenými brzdovými třmeny Brembo dokonale padnou ke kombinaci červeného a černého lakování vozu. Vzhledem k širokým pneumatikám dostává Ranger Raptor i širší podběhy. 

Video se připravuje ...

Změnám neunikla ani zadní část. V ní je dominantou vertikální nápis Bronco. Dále byl montován unikátní nárazník a světla v novém designu po vzoru menšího sourozeneckého off-roadu. 

Vítejte v paralelním vesmíru - Ford Ranger Raptor s maskou Fordu Bronco. Líbí se vám „předělaný” Ranger Raptor více než ten originální? 

Dominik Kovář
Diskuze (1)

Doporučujeme

19. 1. 2024 19:37
Názor
Je to věcí vkusu, mě se líbí ta minulá s obřím nápisem. Už na Broncu se zdála moc usedlá