Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford si registruje jméno Rattler, zřejmě půjde o nový offroad

Ondřej Mára
Diskuze (6)

Registrace nového jména ještě nemusí nic znamenat, označení Rattler by však celkem zapadalo do značení offroadů s modrým oválem ve znaku a mohlo by přispět k vytvoření nové hierarchie.

Automobilka Ford si nedávno u amerického patentového úřadu (USPTO) zažádala o ochrannou známku pro jméno „Rattler“, které by podle zápisu mohlo být do budoucna využito pro „motorová vozidla, konkrétně automobily, pick-upy, elektromobily, SUV, offroady nebo jejich strukturální prvky“.

Žádost měla být automobilkou podána 28. června a úřad se jejím vyřizováním začal zabývat 1. července, takže jde o opravdu čerstvý proces, který se může táhnout ještě několik měsíců. Ani pak ovšem nemáme jistotu, zda a kdy vlastně automobilka nové jméno použije. Internetem už se ale šíří různé spekulace, které mají mnohdy velmi zajímavý základ.

Nejčastěji se přitom zmiňuje, že by jméno Rattler mohlo být použito pro nový offroad, respektive dobrodružnější verzi některého z již existujících modelů. Ostatně již dnes využívá Ford pro své offroady, nebo dobrodružnější verze, jména jako Badlands, Wildtrack nebo Raptor, která celkem dobře odrážejí podstatu vozu/jeho úpravy.

Výraz Rattler se v USA používá jako slangové označení chřestýše, anglicky jinak „rattlesnake“. Většina chřestýšů přitom žije na pomezí Mexika a jihozápadu USA, tedy spíše v pouštních oblastech. Už to lze tedy považovat za jednu z možných nápověd.

Kolegové z Motor1 ovšem poukazují také na souvislost mezi jmény Raptor a Rattler. Výraz Raptor se totiž v angličtině používá pro dravé ptáky, z nichž někteří nemají problém ulovit ani hada. Včetně chřestýše. Ford by tak mohl vytvořit jakousi hierarchii v nabídce svých offroadů, kde by Rattler byl pod modely Raptor.

Video se připravuje ...

Nedávno se také objevila informace, podle které se vrcholné provedení Fordu Bronco, tedy zřejmě nejschopnějšího offroadu v nabídce modrého oválu, nebude jmenovat Warthog (jak se dříve spekulovalo), ale jeho jméno by mělo lépe navazovat na vrcholný pick-up Raptor. Ford by tak skutečně mohl vytvářet zajímavou rodinku schopných offroadů, pro které vybírá zajímavé jména ze světa zvířat.

Označení Rattler by pak automobilka mohla použít například pro nedávno představený kompaktní pick-up Ford Maverick, který by se tak mohl stát vstupní branou do světa schopných terénních vozů značky Ford. Prozatím se však jedná pouze o spekulace. Vzhledem k teprve nedávno zahájenému patentovému řízení se navíc očekává, že si na využití jména Rattler v praxi budeme muset nějakou chvíli počkat.

Ondřej Mára
Diskuze (6)

Doporučujeme

Avatar - wakantanka
5. 7. 2021 09:00
Re: Ale to hádam nie...
A nevolal sa ten zloduch náhodou Buttler? Alebo to bolo v inom filme?
3. 7. 2021 20:43
Re: Ale to hádam nie...
To je legrační připomínka
Dávám :yes:
Avatar - SKAY
2. 7. 2021 18:24
Re: Ale to hádam nie...
Tož se nám smějí jak zvítězili nad původním obyvatelstvem ,hadi jedni imperalističtí....můžem stavět lego Ford :D
2. 7. 2021 18:01
Ale to hádam nie...
Rattler je meno vraha Winnetuovho učiteľa Klekí-Petru, to nemôžu myslieť vážne.
Dnes to teda nejako prežijem, ale pred 40 rokmi by ma to asi rozhodilo...