Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Taurus se vrací jako úspornější, výkonnější a hlavně spolehlivější Ford

Nadim Eid
Diskuze (97)
Po dvaceti letech výroby a sedmi milionech prodaných vozů přichází Ford Motor Company s nástupcem svého rodinného křižníku. Vyrábět se bude hned ve třech provedeních: Ford Taurus, Taurus X (tříprostorový crossover) a Mercury Sable.

První Taurus přišel na trh v roce 1985 a svá nejlepší léta měl v pěti letech následujících po roce 1992. V té době byl nejprodávanějším vozem na americkém trhu a vrchol odbytové křivky dosáhl k hranici 400 tisíc prodaných vozů ročně.

Nový Taurus, který nahradí Ford 500, nabídne pohon všech kol, stabilizační systém v základní výbavě, silnější pohonnou jednotku a nový design inspirovaný Fordem Fusion.

Sedmimístná kombi verze Taurus X (nástupce Fordu Freestyle) bude vybavena rovněž pohonem všech kol, vylepšenými jízdními vlastnostmi, třemi řadami sedadel a z volitelné výbavy například elektronicky ovládanými pátými dveřmi.

Mercury Sable nahradí Mercury Montego a chce navázat na úspěchy modelů Mariner a Milan. Mercury Sable je stvořen tak, aby zaujal nové zákazníky, především ženy. Od Fordu Taurus se liší přední částí vozu, kontrastním interiérem, u kterého můžete vybírat ze tří dekorů, a detaily z matného hliníku. Přední části vozu oproti Taurusu dominuje maska s podélným chromovaným žebrováním a jiný design nárazníku a světel. Na zadní partii jsou specifické lampy s diodami.

Všechny tři modely budou poháněny motorem Ford Duratec o objemu 3,5 l (191 kW), který podle výrobce vyniká nízkou spotřebou. Točivý moment bude přenášen přes šestistupňovou převodovku, jež je například montována do Fordu Edge. K zákazníkům se tyto varianty dostanou během léta za zatím nezveřejněnou cenu.

Nadim Eid
Diskuze (97)
14. 2. 2007 10:17
Nový Taurus.
Tak nějak nevím jestli tohle auto má tahat Ford ze sraček. Je to takové no nijaké.
14. 2. 2007 07:29
Re: už vim
a vsadim se, ze kdyby byli fotky podvozku, tak by to pripominalo Peugeot, ne? ;-)
13. 2. 2007 21:34
Re: NENÍ "THUMBS UP" JAKO "THUMBS UP"
Jak vidim modely fordu poslednich let...tak nastupce by byl neco jako Honda Legend. A pak je otazka...stoji zakaznici o takove auto? Jinak je to ale celkem pekne, uz i 500 byl peknej autak.
13. 2. 2007 19:39
Re: ŠKODA JAKO ŠKODA, NE ŠKODA JAKO ŠKODA...
Ne a ne a ne :-) Sedan je sedan, ale to jen v případě, kdy je zprzněné kombi (např. ono Mondeo je v kombajnu paskvil) ;-)
13. 2. 2007 18:45
Re: ŠKODA JAKO ŠKODA, NE ŠKODA JAKO ŠKODA...
to je fakt...