Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Tourneo Connect nově jako plug-in hybrid. Na elektřinu zvládne 110 km

Daniel Fuglevič
Diskuze (9)

Nedlouho po uvedení plug-in hybridní verze užitkového Transitu Connect míří do nabídky Fordu se stejným ústrojím i jeho rodinná alternativa.

V elektrifikaci své modelové řady pokračuje Ford naplno, a to po stránce osobních i užitkových vozů. Nyní se značka pustila do prostorného modelu Tourneo Connect, který je osobní variantou dodávky Transit Connect. A stejně jako u užitkového modelu nově rozšiřuje nabídku i plug-in hybridní ústrojí.

Video se připravuje ...

Víceúčelová „dodávka“ tak obdržela pod kapotu patnáctistovku EcoBoost ve spojení s elektromotorem, vysokonapěťovou baterií a šestistupňovým dvouspojkovým automatem. Ústrojí disponuje výkonem 150 koní (110 kW) a točivým momentem 350 Nm, přičemž zajistí dojezd v čistě elektrickém režimu až 110 km. Nabíjet lze DC rychlonabíječkou výkonem až 50 kW nebo domácí AC stanicí výkonem až 11 kW.

Plug-in hybridní motorizace je dostupná pro výchozí pětimístné Tourneo Connect, ale rovněž pro delší sedmimístnou variantu karoserie Grand Tourneo Connect se standardní třetí řadou sedadel. V konfiguraci zůstává i trojice dostupných výbav – Trend, Titanium a Active, kdy poslední uvedená zajistí i tradičně robustnější nárazníky, panoramatickou střechu nebo 17palcová litá kola.

Cenovku nového plug-in hybridu zatím české zastoupení nezveřejnilo. Spuštění objednávek pro Tourneo Connect Plug-In Hybrid však plánuje Ford letos v létě. Dodávky prvních vozů se očekávají v posledním čtvrtletí tohoto roku.

Novinka v nabídce je dalším článkem nové elektrifikované generace rodinných Fordů, která bude zahrnovat také kompaktní pětimístný elektromobil E-Tourneo Courier, osmimístné E‑Tourneo Custom a devítimístné Tourneo Custom Plug-In Hybrid.

Doporučujeme

Daniel Fuglevič
Diskuze (9)

Doporučujeme

Avatar - eLzyx
21. 3. 2024 04:15
Tiskové zprávy
by mě zajímalo, jestli redakce auto.cz platí autorům článků, kterou jsou v podstatě kopií tiskových zpráv.
Bych čekal aspoň informaci jak velká baterka v tom je. Ok, odpovím si sám, 19,6kWh využitelná
20. 3. 2024 21:33
celkom fajn
celkom sa i pozdava ta kombinacia. na denne dochadzanie na elektriku nabitu doma (ked svieti, tak z fotovolt.) a na vylety, pracovne cesty, tahanie s vozikom pekne "po starom" na ropu bez zastavok 500km+
otazna je cena, asi pre bezneho vychodoeuropana nedosiahnutelna.
Avatar - KANKUNEN
20. 3. 2024 18:06
Re: moc líbí
hRome, zas se povedlo, vypustil jsi ovno a voni to zas po sobě rozmazali. Oni budou reagovat i na elektrické zahradní kolečko.
Avatar - pradeda777
20. 3. 2024 17:15
Re: moc líbí
Opravdový zkratomozci musí být in za každou cenu... :D
Avatar - Barry Lyndon
20. 3. 2024 17:00
Re: moc líbí
To víš, elektromobilisti nejsou jako dieseldezoláti, svá EV si radši pořídí bez dotací s dobrým pocitem, že to mají bez dotace za své. To je úplně jiné myšlení než dotační šíbr Bureš a spol. dezolátů král...

:-) :yes: