Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford zavádí pojištění pořizovací ceny

Ondřej Láník
Diskuze (3)
Pojištění pořizovací ceny (GAP) kryje rozdíl mezi kupní cenou vozu a vyplaceným pojistným plněním z havarijního pojištění v případě odcizení nebo totální škody.

Ještě klidněji teď mohou spát klienti, kteří si svůj nový Ford pořizují na leasing u společnosti Ford Leasing. Je pro ně totiž připravena nabídka Pojištění pořizovací ceny (GAP), které kryje rozdíl mezi kupní cenou vozu a vyplaceným pojistným plněním z havarijního pojištění v případě odcizení nebo totální škody.

Pojištění pořizovací ceny od pojišťovny Maxima může využít každý klient Ford Leasing při uzavírání leasingové smlouvy – a to na nové vozy do ceny 2 milionů Kč a celkové hmotnosti 3500kg (kromě speciálních případů). Pojistné může být součástí leasingových splátek a např. u vozu v ceně do 450.000,- Kč (příklad: pětidveřový Ford Focus 1.6 TDCi Trend+) činí 333,- Kč měsíčně, přičemž smlouva se uzavírá na 36 měsíců.

Pojištění GAP se vztahuje rovněž na pojištění spoluúčasti. Dojde-li pak například u rok starého vozu s nákupní cenou 500.000,- Kč k totální škodě při havárii či krádeži, vypadá kalkulace s využitím pojištění GAP následovně.

Kalkulace
Pořizovací cena500 000 Kč
Hodnota v okamžiku pojistné události380 000 Kč
Pojistné plnění vyplacené pojišťovnou (s odečtením spoluúčasti 10%)342 000 Kč
Pojišťovna Maxima vyplatí z pojištění GAP158 000 Kč
Celkově vyplacené plnění500 000 Kč

Motoristovi tak nehrozí, že by přišel o auto – a ještě musel doplácet leasingové společnosti, jak se to dosud občas může stát.

Společnost Ford Leasing je přitom v českém automobilovém leasingu průkopníkem v zavádění pojištění GAP, jež je u nás horkou novinkou.

Ford Leasing právě oslavil osm let svého působení na českém trhu. Jeho specialitou je výhradně financování nových i ojetých vozů Ford. Za tuto dobu uzavřel Ford Leasing bezmála 15 000 leasingových smluv a z nově prodaných Fordů financuje 23 %, což znamená, že téměř každý čtvrtý nový Ford byl koupen právě přes Ford Leasing.

Ondřej Láník
Diskuze (3)
Avatar -
anonym
3. 11. 2006 13:20
Je to prukopnik Ford Leasing !!!!
Je to prukopnik proto ze jse jedna o leasing automobilky a ne externi strany najake banky, jako treba u CPL, OBL. To je ten zasadni rozdil ktery Vam nejak usel. >:D