Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Formule 1 v živé velikosti postavena z Lega (video)

David Bureš
Diskuze (10)
Piloti italské stáje Ferrari si před prvním závodem letošního šampionátu Formule 1 v australském Melbourne potřebovali odpočinout. Během regenerace si hráli s Legem.

Ferrari již delší dobu spolupracuje s výrobcem hraček, firmou Lego. V rámci této spolupráce vznikl i model monopostu Ferrari F150 Italia z roku 2011 ve skutečné velikosti, který je celý vyroben z kostiček stavebnice Lego.

Autoři formule z Lega bohužel nezveřejnili bližší informace o tomto modelu, zajímavé by bylo číslo použitých kostek. Jisté ale je, že z Lega je postaven také volant, zatímco závodní pneumatiky dodala firma Pirelli.

Představení tohoto modelu bylo součástí prezentace šesti speciálních stavebnic Lego, které bude možné zakoupit na benzinových stanicích Shell. Tyto stavebnice budou například obsahovat zmenšené modely automobilky Ferrari 250 GT Berlinetta, F40, FXX a 458 Italia.

Model formule odhalili přímo jezdci italské stáje – Fernando Alonso a Felipe Massa, kteří si následně rovnou s nově představenými hračkami slavné firmy chvíli pohráli.

Regenerace před prvním závodem letošní sezony byla zkrátka třeba. Jak si oba piloti v GP Austrálie vedli, bude jasné v neděli ráno. Závod v Melbourne začíná v neděli 17. března, v 7:00 ráno středoevropského času.

Aktualizováno 17. 3. v 8:40: A vedli si více než dobře - Fernando Alonso dojel v závodě na druhém a Felipe Massa na čtvrtém místě. Ferrari se díky tomu ujalo vedoucí pozice v poháru konstruktérů.

David Bureš
Diskuze (10)
Avatar - Pekelná Micinka
22. 3. 2013 22:32
Re: Stavat auto z Lega je drahy spas.
No to asi bude záležet, jestli o tom má přehled. Vpodstatě by si mohl Golf vyvážit třeba i golfovými míčky ve stejné hodnotě. Prosím, přečti si soukromou zprávu.
22. 3. 2013 21:39
Re: Stavat auto z Lega je drahy spas.
Ved prave o to mi v mojom prispevku islo.
Napadlo by niekoho, napr. v novucickom Golfe, ze hromada Lego plastu ma rovnaku cenu?
Avatar - Pekelná Micinka
21. 3. 2013 13:53
Re: Stavat auto z Lega je drahy spas.
No politika je taková, jaká je, ale věz, že marže obchodníků z doporučených cen jsou v tomhle případě hodně vysoké a myslím, že určitě přes 50 procent. Jinak souhlasím, že Lego je dost drahá hračka, zejména, když do hračkářství zavítá člověk s dětmi. :-) PS. máš SZ. ;-)
19. 3. 2013 20:42
Re: Stavat auto z Lega je drahy spas.
Tu nejde o kupovanie a nekupovanie. Len upozornujem na cenovu politiku Lega. A ta je trestuhodna. Ale vacsinou je to tak, ked sa dostane sukromna firma do ruk uzernickych akcionarov.
Micinka, ked budes chciet, tak ti darujem dve prepravky Lega. Synovia uz maju 23 a 19 r.
Čau a mňau!
Avatar - Pekelná Micinka
19. 3. 2013 12:36
Re: Stavat auto z Lega je drahy spas.
Jenže dílky na tu formuli zřejmě dodalo přímo Lego. A nikdo tě nenutí si jejich produkty kupovat.
Navíc, pokud někdo chce stavět něco takového, nebo třeba něco úplně jiného, tak dílky se nekupují tak, že si kvůli nim kupuješ celou stavebnici. Na to tu máme Bricklink.[odkaz]