Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Frankfurt živě: Renault Kangoo Compact - koncept pro volný čas

Michal Otruba
Diskuze (8)
Zaměření nového Kangoo Compact Conceptu je jednoduché – na mladé aktivní lidi bydlící ve městě, kteří holdují sportu a pro sebe hledají kompaktní autíčko odpovídající jejich životnímu stylu.

Heslo – mobilita, společnost a touha po životě. To je nový Kangoo Compact Concept se svojí hravě tvarovanou dvoubarevnou třídveřovou karoserie v barvách Fireball Orange a Brushed Aluminium. Kabina propouštějící ze všech směrů spoustu světla je vytvořena tak, aby jste se v ní se svými přáteli cítili dobře – je prostorná a zábavná.

Kangoo Compact Concept je kompaktní, robustní a užitečné vozidlo s originálním designem a nebývalými proporcemi. S délkou přes čtyři metry se ve městě cítí jako doma, ale zároveň je připraven řidiče a tři další pasažéry odvézt do vzdálené přírody. Tam se díky větší světlé výšce (+200 mm proti standardnímu modelu) a pohonu všech čtyř kol rozhodně neztratí (až na ty 19´´ pětipaprsková litá kola). A vzhledem k tomu, že lze zadní část skleněné střechy sundat, můžete si toho do přírody buď hodně dovézt nebo se cestou kochat pohledem na nebe a cestovat s větrem ve vlasech. Hravý, rozpustilý a rafinovaný interiér pokrývá Skate Blue kůže a technický hliník vylepšený oranžovou Tonic Orange. Originalitu doplňují otočná zadní sedadla, sedací spodní část zádě nebo světlomety ze světelných diod.

Pod kapotou se nachází známý čtyřválcový turbodiesel 1,5 dCi s výkonem 78 kW (105 koní) a maximálním 240 Nm a splňující emisní normu Euro 4. Motor je doplněn šestistupňovou manuální převodovkou a na stokilometrovou rychlost to dokáže rozjet za 11,5 sekundy.

Renault Kangoo Compact Concept
Délka [mm]3896
Šířka [mm]1856
Výška [mm]1717
Váha [kg]1225
Výkon [kW/koně]78/105
Točivý moment [Nm]240
Zrychlení na 100 km/hod [s]11,5
Průměrná spotřeba [l/100 km]5,3

Michal Otruba
Diskuze (8)
Avatar - "Brňák"
11. 9. 2007 22:07
Konečně tu máme 21. sotletí
Konečně si "všechny" automobilky uvědomily, že tu máme 21. století. Vymýšlej, experimentuj, kombinuj. Dlouho se držely "standartních" tvarů. Někomu se různé modely nelíbí (nemluvím jen o Renaultu), ale jak se tu často píše. 100lidí 100chutí. Jen tak dále VŠICHNI výrobci. "Auto pro život, auto pro radost."
11. 9. 2007 13:07
Dizajn
Mno, tak predok a zadok mi v porovnaní s ostatným autom prídu príliš fádne, až divné. Celkovo je to ale docela milé a hravé, zaujímavosťou je riešenie bez stredného stĺpika. Ktovie, ktorý z použitých prvkov sa objaví aj v sérii, a či vôbec nejaký...ak to má byť predzvesť tvarov nového renaultu Kangoo, tak dávam :yes:, na túto kategóriu sympatické tvary.