Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Frankfurt živě: Subaru Boxer Turbo Diesel – údaje o výkonu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (43)
Největšími lákadly stánku automobilky Subaru je bezpochyby nová Impreza a z ní odvozený WRC Concept. Vedle nich se představuje také nová vznětová pohonná jednotka, která by měla dorazit na evropský trh počátkem příštího roku.

Informace o turbodieselu automobilky Subaru se v médiích objevují již delší dobu. Na loňském autosalonu v Paříži bylo oficiálně uvedeno, že se jedná o čtyřválec Common Rail, jehož turbodmychadlo je umístěno pod blokem motoru, což přispívá k snížení těžiště.

Na letošním ženevském autosalonu byla tato vznětová pohonná jednotka přítomna i fyzicky, ale stále nebyly k dispozici žádné konkrétní údaje. Nyní konečně automobilka poodhalila roušku tajemství a ve Frankfurtu uvedla, že její Boxer Turbo Diesel má objem 2,0 litru z kterého poskytuje výkon 110 kW (150 k) a točivý moment 350 Nm, přičemž se může pochlubit velmi nízkou hodnotou emisí CO2, která je 150 g/km. V první fázi se s tímto motorem představí modely Legacy a Outback.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (43)
12. 9. 2007 16:30
No...
...ono 150 koni sice neni mnoho,ale mozna ze Subaru chysta utok na nove Bmw rady 1 s dvoulitrem a dvema turbodmychadly.Tim chci rict,ze Subaru ma v zaloze(snad)mnohem nadupanejsi verzi.Ono,rozhodovat se mezi auty,ted uz stejnho segmentu(nova Impreza hatcback)se stejne vykonnymi motory(jeden k tomu dospel dvojitym preplnovanim a druhy boxerem)by mohlo byt zajimave.Turbodieselovi boxer s preplnovanim vs.ctyrvalcovy ,,twinturbodiesel".Oba 150Kw.... ;-)
12. 9. 2007 10:00
Re: CO JE DULEZITE
súhlasim :yes: jedno je ako tie hodnoty vyzeraju čierne na bielom a druhe ako to bude v skutočnosti zniet a jazdiť...treba si počkať kym to bude v konkretnom aute a až potom hovoriť o jazdnych vlastnostiach
12. 9. 2007 09:47
Re: SUBÁRNÍ NAFTA
v Legacy by sa krasne vynímal diesel s hodnotami 2,5 185kono krutak 400NM...150koni bude dobrych len do Imprezy...subaru je všeobecne brane ako športova značka ...impreza športove auto a legacy už beru ako športove auto strednej triedy neviem či 150koni v dnešnej dobe možeme nazvať športovostou...
12. 9. 2007 09:40
Re: Další rána pro tábor WV
treba tiež napisať,že kedy prišli prve TDička a kedy pride toto na svet...a budu CRka tak neviem neviem či toto subaru zachrani,ale jedno je iste Boxer diesel zaujimava volba...
12. 9. 2007 00:01
Re: JanB
Chlape, trochu tu pletes dohromady kravy olizujici trubky natrene barvami s obsahem PCB (polychlorovane bifenyly, skutecny problem socialistickeho zemedelstvi v CSSR 80. let) a PAH, resp. PAU (polycyklicke aromaticke uhlovodiky), nicmene mas pravdu, ze oboji pusobi rakovinotvorne. Na bifteku je ale vetsi nebezpeci nez nejaka saze z vyfuku jeho pripalovani (ikdyz nijak hrozne) pro grilovani, kdy vznikaji uplne stejne strasidelne PAHy, dokonce v podobnych pomerech, jako u (zejmena chipovanych) dieslu (jakehokoliv vyrobce). PAHy vznikaji totiz (mimo prumyslovych procesu) hlavne nedokonalym spalovanim organickeho materialu. Takze zapalit si v hospode zvaro a vykladat neco o tom, ze nebudu jezdit dieslem, protoze nechci otravovat zdavi sobe nebo ostatnim, je trochu mimo misu.