Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Geely Bo Yue: Že by už opravdu čínský průlom?

Michal Fokt
Diskuze (105)
Čínské Geely má kompaktní SUV, jehož design je evropštější než u mnoha evropských výrobců. Pokud bude stejně dobrá i technika, řada značek by mohla mít problém...

Nebude trvat dlouho a na vyspělých automobilových trzích dojde k válce mezi zavedenými značkami a nováčky z Číny. Doposud jsme se mohli designu a technice tamních výrobců smát, ale legrace už pomalu končí. V poslední době se hodně mluvilo o izraelsko-čínské značce Qoros, která začíná s čistým štítem a moderním designem i technikou, jde však zatím o malého producenta. Nadechují se ovšem i čínští giganti.

Geely, vlastnící Volvo a výzkumné, vývojové i designérské centrum ve Švédsku v čele s Peterem Horburym, se také dostává z rané fáze, kdy byly jeho vozy prodejné pouze na rozvojových trzích, a mění se ve výrobce, kterého asi bude třeba brát vážně. Napovídá to nejen chystaná studie kombíku, (jenž ovšem teoreticky ještě může dopadnout i špatně), ale i nové kompaktní SUV.

Geely Bo Yue, což znamená "snadné vítězství", je prvním vozem nové éry. Pyšní se jednoduchými, svalnatými a velmi evropskými rysy, ne nepodobnými Range Roveru Evoque, ovšem současně dostatečně svébytnými, nechybí ani dnes populární "plovoucí" zadní sloupek. Jestli bude na podobné výši (vzhledově i materiálově) také interiér, bude Bo Yue přelomovým vozem čínského autoprůmyslu.

Už teď je totiž jasné, že velký důraz byl kladen i na moderní technologie, vůz bude prvním čínským autem s konektivitou Apple CarPlay. A s ohledem na to, že společně s Volvem probíhá vývoj motorů a platforem, k smíchu už nebude ani technika. Zavedeným světovým automobilkám, zaměřeným na spodní okraj manistreamu, tedy asi už brzy začnou krušné časy. Geely Bo Yue se začne v Číně prodávat na jaře příštího roku a do té doby budou zveřejněny jak technické specifikace, tak nečínské jméno pro ostatní trhy.

Michal Fokt
Diskuze (105)
13. 11. 2015 21:39
Re: Já v tom vidím
Přesně + ta zadní světla na mě jasně křičí Ford
Avatar - Ada je zase tady
11. 11. 2015 18:45
Re: Pokus číslo...
Gilgite, ty mně můžeš víš co? Ano, přesně to! :-!
11. 11. 2015 18:38
Já v tom vidím
zcela jasně inspiraci Rangem Sport. Jsem sám?
Re: Jste normální?
Plácás.
11. 11. 2015 14:57
Re: Jste normální?
Ježiš ty seš taky blbej jak dlabaný necky. Proč si myslíš, že se nám do Evropy sypou uprchlíci z Afriky a blízkýho východu? Kdo asi pomohl rozvrátit státy severní Afriky, Irák, Sýrii? Myslíš, že to je všechno jen tak náhodou a Amerika se to tam jen snažila svojí přítomností dát dohromady jo? O Ukrajině radši ani nemluvě. Ta jejich všudypřítomná vojenská aktivita akorát působí jen nestabilitu a obavy. Nevím co si ti nabubřelí tupouni myslí, že se stane, když si nastěhujou svoje kvéry na Ukrajinu jestli to jako uklidní vztahy s Ruskem? Ale že je někdo tak pitomej, že mluví o agresorech z Číny a Ruska, ale není ochotnej akceptovat do očí bijící fakt, že Amerika je úplně stejný ne-li horší agresor, to mě fakt zaráží.