Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

General Motors znovu sníží produkci pick-upů

Dan Vořechovský
Diskuze (1)
Největší americká automobilka General Motors přistoupí k dalšímu omezení výroby, které se v první řadě dotkne pick-upů a vozů třídy SUV.

Vzhledem ke své situaci na americkém trhu se koncern General Motors rozhodl k dalšímu snížení produkce automobilů. V plánu je omezení výroby ve čtyřech továrnách v USA a také ve dvou továrnách v Mexiku a Kanadě. Nejistota panuje ohledně toho, o jak velké omezení produkce půjde. Jisté je naopak to, že se snížení nejvíce dotkne produkce pick-upů a vozů třídy SUV. Informaci o snížení koncern oznámil tento týden ve čtvrtek v Detroitu.

Američtí spotřebitelé zejména kvůli přetrvávajícím vysokým cenám benzinu poptávají čím dál více menší a hospodárnější vozy, což nejvíce postihuje americké producenty. Navzdory potížím na domácím trhu se koncern dostal ve druhém čtvrtletí tohoto roku do černých čísel, neboť jeho podnikání na jiných světových trzích je na vzestupu (podrobnější informce o hospodářských výsledcích viz článek: General Motors po roce opět v zisku (výsledky za 2. čtvrtletí)).

Dan Vořechovský
Diskuze (1)