Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

GM chce konkurenta pro Toyotu GT 86

Michal Fokt
Diskuze (0)
Šéf GM prozradil, že odpověď na dvojici cenově dostupných zadokolek Toyota GT 86 a Subaru BRZ je na seznamu.

Chevrolet vloni na autosalonu v Detroitu představil dva koncepty malých sporťáků Code 130R a Tru 140S. Ten první trošku připomínal drsnějšího příbuzného jedničkového kupé od BMW, taktéž s pohonem zadních kol, ten druhý představoval elegantní, aerodynamické předokolkové kupé s cab-forward designem. Bylo jasné, že se jedná o reakci na uvedení Toyoty GT 86 a Subaru BRZ na americký trh, současně ale o jejich možné budoucnosti nepadlo ani slovo, tedy s výjimkou zbožných přání veřejnosti i médií.

A to byl určitě ten impuls, který GM potřeboval. Nyní, o rok později, už šéf GM pro Severní Ameriku Mark Reuss, prozradil vážný zájem automobilky na počin Toyoty reagovat. Podle jeho slov je takové auto "na seznamu a bylo by pro GM atraktivním projektem". Reuss dále řekl, že sice neví, jestli na autě Toyota vydělává, ale je to velmi atraktivní vůz.

Jako ideální odpověď na GT 86 vidí GM koncept Chevrolet Code 130R a spočíval by na malé platformě, odvozené od šasi Alpha, které slouží Cadillacu ATS a uvažuje se o něm i pro příští generaci Chevroletu Camaro. Zatím není jisté, zda byl projekt Code 130R už schválen, vývoj ale ještě nezačal, což znamená, že dříve než za tři roky malý sportovní zadokolkový chevrolet neuvidíme ani v Americe, natož pak v Evropě. Ale je to na dobré cestě.

Michal Fokt
Diskuze (0)