Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Godzilla na Safari: Youtuber představuje Nissan Skyline GT-R R32 do terénu

Lukáš Volšický
Diskuze (0)

Legendární Nissan Skyline GT-R generace R32 se představuje s netradičním tuningem pro jízdu v terénu. Novou kreaci vyvinul oblíbený youtuber inspirovaný samotnou automobilkou.

Kultovní Nissan Skyline GT-R je opravdovou japonskou automobilovou modlou a dodnes je populární u benzinových nadšenců i světových tunerů. Speciálně vylepšených skylinů pro okruhovou nebo driftovací zábavu je už všude plno, ale teď se na světu představil jeden opravdový unikát. Populární youtuber Adam LZ odhalil novou tuningovou kreaci s přezdívkou „Safari GTR“.

Inspirací ke kreativnímu projektu byla oficiální terénní verze nového Nissanu Z, kterou automobilka vzdala hold historickému rallyeovému Nissanu 240Z a už na podzim vám ji ukázali naši kolegové z AutoRevue.cz. A nás při prvním pohledu na speciální Skyline napadla myšlenka, že se stal „Godzillou, která vyrazila na Safari“. Skyline GT-R (R32) z konce osmdesátek tuto přezdívku inspirovanou smyšleným japonským netvorem dostal, když na závodních okruzích porážel i výkonnější soupeře.

Asi nejvýznamnější novinkou pro speciální Skyline GT-R je výrazně vyšší světlá výška, než s jakou opouštěl výrobní linku v Japonsku. Youtuber nechal vyvinout nový zakázkový podvozek s dlouhým zdvihem tlumičů a doplnil jej novými koly s terénními pneumatikami 215/65 R17 pro silnější přilnavost mimo asfaltové cesty.

Video se připravuje ...

A pochopitelně tu jsou i designová vylepšení, jako jsou přední ochranný rám a střešní nosič s přídavnými světly. Nás nejvíce zaujala netradiční zelená barva, která obecně je na těchto autech velkou raritou a rozhodně není originální.

Přeplňovaný 2,6litrový benzinový řadový šestiválec RB26DETT se dočkal modernizace novým turbodmychadlem Garrett GTX3576 Gen 2, mezichladičem plnicího tlaku PWR, softwaru řídicí jednotky od Monster Performance a dalších vylepšeních, díky nimž má až 368 kW (507 koní)! Standardně se generace R32 vyráběla s oficiálně udávaným továrním výkonem 206 kW (280 koní).

Nejdůležitější informací pro potenciální kritiku je však skutečnost, že populární youtuber to s přestavbou myslí vážně a už ji otestoval v terénu. Na to, jak si ikonický sporťák s pohonem všech kol umí poradit s nástrahami „divočiny“ se můžete podívat ve videu.

Lukáš Volšický
Diskuze (0)

Doporučujeme