Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Goodwood Festival of Speed 2011: Fotogalerie+video

Ondřej Láník
Diskuze (7)
Británie má za sebou největší automobilový svátek roku. Pojďte si prohlédnout vše, co bylo v Goodwoodu k vidění.

19. ročník festivalu rychlosti v Goodwoodu byl dosud největší a nejúspěšnější v jeho relativně krátké historii. Pořadatelé již 3 týdny před akcí hlásili, že mají vyprodáno, a tak slavná a převážně rychlá auta vidělo v akci přes 40 tisíc platících návštěvníků.

Tématem letošního Goodwoodu byl slogan "Racing Revolutions – Quantum leaps that shaped motor sport" (závodní revoluce - kroky, které utvářely motorsport).

V Sussexu se slavilo několik významných výročí automobilek, závodů a slavných vítězství. Za všechny jmenujme 50 let Jaguaru E-Type, 60 let od prvního vítězství Jaguaru v Le Mans, Škoda slavila 110 let motorsportu, Audi 75 let od prvního vítězství monopostu Auto Union s motorem za řidičem, ale taky čtvrtstoletí quattra a Mazda připomněla svůj 20 let starý triumf s Wankelem v Le Mans.

Nejen Američané si v Goodwoodu připomněli 100 let slavného závodu 500 mil Indianapolis. K vidění bylo 40 vozů z celé historie závodu.

Týden před Grand Prix Velké Británie se do Goodwoodu přijeli ukázat přední týmy formule 1 v čele s Red Bullem, Scuderií Ferrari, McLarenem-Mercedes, Lotusem-Renault nebo Mercedesem GP. V akci byli k vidění tito jezdci F1 Jenson Button, Lewis Hamilton, Mark Webber, Nico Rosberg, Heikki Kovalainen, Timo Glock, Bruno Senna nebo Vitalij Petrov.

Potkat jste mohli i další legendy formule 1, mj. sira Stirlinga Mosse, Nigela Mansella, Johna Surteese, Damona Hilla, Jochena Massa, Emersona Fittipaldiho, Johnny Herberta, Thiery Boutsena nebo Martina Brundla.

Ondřej Láník
Diskuze (7)
Avatar - Parda71 (BMWfans)
7. 7. 2011 22:28
Re: BRAVO
Poršáček z filmu Le Mans, jo to je krása ;-) Celá fotogalerie nutně musí vzrušit každého fandu aut. Díky, redakce. :yes:
Avatar - Rojin
5. 7. 2011 12:11
Re: BRAVO
Musím se přiznat, že já ...... ne :-) :-( Opravdu asi nejsem schopen z místa vyřknout názvy všech vozů. Mám co dohánět ;-)
Avatar - Rojin
5. 7. 2011 12:10
Re: BRAVO
Tento celý článek je bravo ! Potažmo ta akce. Tady, myslím si každému srdce silně naráží do žeber.. tohle je prostě nádhera.
:yes:
4. 7. 2011 20:45
Re: BRAVO
GT40 mě bere podstatně víc. SLS nejvíc!
Ale je to hezká automobilová maturita. Uměl by někdo pojmenovat všechna auta?
Avatar - gld
4. 7. 2011 19:39
Prius
Ten prius ma tam v galérii zaujal >:D