Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Goodyear uvádí novou pneumatiku ElectricDrive 2 pro elektromobily. Minimalizuje hluk

Lukáš Volšický
Diskuze (29)

Výrobce pneumatik Goodyear na americkém veletrhu CES 2024 uvedl novou generaci celoročního obutí vyvinutého speciálně pro elektromobily.

Technologický veletrh CES 2024 v Las Vegas letos představuje softwarové novinky pro mobilitu budoucnosti, ale inovátoři nezapomínají ani na hardware. Výrobce pneumatik Goodyear letošní výstavu využil jako ideální příležitost pro představení nejnovějších pneumatik vyvinutých hlavně pro elektromobily. Novinka je významnou evolucí předcházejícího modelu.

Goodyear na americkém technologickém veletrhu uvedl novou druhou generaci pneumatik ElectricDrive. V oficiální tiskové zprávě uvádí, že nové obutí Goodyear ElectricDrive 2 se na americkém trhu bude prodávat v sedmnácti různých rozměrech, aby se mohlo objevit na nejpopulárnějších elektromobilech.

Novinku budou moci obouvat i v Evropě oblíbené elektromobily jako Tesla Model 3, Tesla Model Y, Ford Mustang Mach-E nebo Audi Q4 e-tron a další. Důležitou informací pro zákazníky je skutečnost, že pneumatiky jsou celosezónní a výrobce se při mezigenerační evoluci zaměřil na nižší valivý odpor i dlouhodobější životnost běhounu pro maximalizaci účinnosti elektrických pohonů.

Video se připravuje ...

Nové pneumatiky Goodyear ElectricDrive 2 se současně představují s novou technologií SoundComfort – vestavěná zvuková bariéra pomáhá snižovat hlučnost odvalování pneumatik uvnitř vozidla. Díky asymetrickému dezénu běhounu pak nová pneumatika poskytuje jistější ovladatelnost na suchém i mokrém asfaltu. Zvýšení přilnavosti bylo jedním z hlavních vývojových cílů.

Goodyear novou pneumatiku ElectricDrive 2 vyrábí z minimálně 50 procent udržitelných materiálů, včetně sojového oleje, rýžového popela a přírodního kaučuku. Zatím však nevíme, zda se nová pneumatika objeví i na evropském trhu a jakou bude mít záruku. Minulá generace se prodávala s dlouhou zárukou na až 96 tisíc kilometrů!

Lukáš Volšický
Diskuze (29)

Doporučujeme

14. 1. 2024 01:48
Re: To abybyl lepe slyset tenpovinnej bzucak?
Sakra a kde ty auta kterých se zbavovali jsou? Teslu s velkým poklesem ceny bych rád koupil :(
Avatar - eLzyx
14. 1. 2024 00:32
Re: To abybyl lepe slyset tenpovinnej bzucak?
v tom nejsme ve při
13. 1. 2024 21:45
Re: To abybyl lepe slyset tenpovinnej bzucak?
Tuhle pohadku tu cteme dost casto.
Avatar - Barrichello
13. 1. 2024 21:17
Re: Absolutní looser 123
Jsi nahlášen Hammuno, pokračuj :-)
13. 1. 2024 20:43
Re: Chčiju smíchy
nechapu jak tady redakce muze toho imbecila trpet.... :no: