Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

GP Austrálie – Gibernau vybojoval pole position

Miroslav Kudělka
Diskuze (0)
Druhý den kvalifikací na předposlední závod sezóna na australském Phillip Islandu přinesl stabilnější počasí a tím i výrazné zlepšování časů.

Druhý den kvalifikací na předposlední závod sezóna na australském Phillip Islandu přinesl stabilnější počasí a tím i výrazné zlepšování časů.

125

Na pole position se zítra postaví Roberto Locatelli (Aprilia), který zajel čas 1:37,417. Stále mu však téměř 0,1 sekundy chybí aby se zapsal jako rekordman okruhu. Locatellimu jde o celkové druhé místo a tak se není co divit, že jede jako o život. Druhý čas zajel Jorge Lorenzo (Derbi), také jeden z uchazečů o post vicemistra, který zaostal o 0,126 sekundy. Třetí čas zajel domácí Casey Stoner (KTM), který sice sérií výpadků přišel o velké množství bodů, ale doma bude chtít určitě vyhrát a zachovat naději alespoň na celkové třetí místo. První řadu doplní Steve Jenkner (Aprilia). S pátým časem se do čela druhé řady postaví šampión Andrea Dovizioso (Honda) a vedle něj budou Gino Borsoi (Aprilia), Mika Kallio (KTM) a další z bojovníků o post vicemistra Hector Barbera (Aprilia). Druhá kvalifikace vyšla podstatně lépe Lukáši Peškovi (Honda), který se posunul do třetí řady na 11. místo a jeho ztráta na vedoucího jezdce je jen 1,308 sekundy.

250

Další pole position si zajistil Sebastian Porto (Aprilia), který časem 1:32,099 o 0,887 sekundy vylepšil včerejší rekordní zápis Alexe de Angelise (Aprilia) a odsunul jej na druhou příčku. De Angelis se stejně jako třetí Manuel Poggiali (Aprilia) dnes nedokázal zlepšit, ale jejich páteční časy jim na první řadu bohatě stačí. Čtvrtý čas zajel Dani Pedrosa (Honda). Druhou řadu pátým časem otevírá Randy de Puniet (Aprilia) následovýn Fonsi Nietem (Aprilia) Hiroshi Aoyamou (Honda) a Francem Battainim (Aprilia), který také nezlepšil svůj páteční výkon. Hodně si polepšil Kuba Smrž (Honda), který ubral ze svého pátečního času 1,677 sekundy a posunul se na pěknou 14. startovní pozici. Také Radomil Rous (Yamaha) dokázal eliminovat nedostatečný výkon svého stroje a zajel 24. čas a konečně se dokázal odlepit od poslední příčky, když za ním zůstali ještě čtyři jezdci.

MotoGP

Ve třídě MotoGP se po druhé kvalifikaci mnohé změnilo. Na pole position se postaví Sete Gibernau (Honda), který časem 1:30,122 sice o 0,06 sekundy zaostal za loňským rekordem, ale o 0,1 sekundy porazil Valentina Rossiho (Yamaha) na druhém místě. Rossi a Nicky Hayden (Honda) byli dnes jediní, kteří nevylepšili své páteční časy. Na třetí místo se vyhoupl Loris Capirossi (Ducati), který bude určitě chtít navázat na loňský úspěch na této trati. Druhou řadu povede čtvrtý Colin Edwards (Honda), který tento víkend podepsal dvouletou smlouvu s Yamahou, kde pojede v továrním týmu po boku Rossiho. Pátý čas zajel Makoto Tamada (Honda) a šestý je Alex Barros (Honda). Třetí řadu tvoří sedmý Max Biaggi (Honda), osmý Alex Hofmann (Kawasaki) a devátý domácí Troy Bayliss (Ducati). Až ve čtvrté řadě je další nejlepší Yamaha v rukou Marca Melandriho na 10. místě a společně s ním tam bude Shinya Nakano (Kawasaki) a Ruben Xaus (Ducati).

Včerejší větší rozdíly se poněkud upravily a ještě 11. Nakano má ztrátu menší než sekundu.

Miroslav Kudělka
Diskuze (0)