Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

GP Katalánska – druhá kvalifikace, Pešek na 5.místě

Miroslav Kudělka
Diskuze (0)
Kvalifikace na GP Katalánska se dnes nesla ve znamení zrychlování, ale domácím jezdcům se nepodařilo udržet prvenství ve všech třídách, když ve 250 Pedrosa podlehl de Punietovi. Skvěle zajel Lukáš Pešek a odstartuje z pátého místa.

Kvalifikace na GP Katalánska se dnes nesla ve znamení zrychlování, ale domácím jezdcům se nepodařilo udržet prvenství ve všech třídách, když ve 250 Pedrosa podlehl de Punietovi. Skvěle zajel Lukáš Pešek a odstartuje z pátého místa.

125

Z pole position zítra odstartuje domácí Jorge Lorenzo (Derbi) i přesto, že se mu nepodařilo vylepšit svůj včerejší čas 1:50,497. I tak byl dnes nejrychlejší, přestože byl o půl sekundy pomalejší než včera. Také druhé místo si pro sebe zajistil domácí jezdec Hector Barbera (Aprilia), který za prvním zaostal o 0,722 sekundy. Španělskou nadvládu přerušil třetím časem Australan Casey Stoner (KTM), protože čtvrtý čas zajel další domácí Pablo Nieto (Aprilia). Velkou radost nám připravil pátým časem Lukáš Pešek (Honda), který letos poprvé dokázal s týmem Ajo navázat na minulé týmové úspěchy. Od první řady Peška dělí pouhých 0,042 sekundy. Šestý čas zajel Roberto Locatelli (Aprilia) před dalšími Italy Mirko Giansantim (Aprilia) a Andreou Doviziosem (Honda).

250

Rapidně se zrychlovalo ve střední třídě a dnes byl nejlepší Randy de Puniet (Aprilia), který zajel vynikající čas 1:46,292, který by stačil ve třídě MotoGP na 22. místo a překonal ještě pět jezdců prestižní třídy. De Puniet ukrojil z loňského rekordního času 0,818 sekundy. Na druhé místo klesl Dani Pedrosa (Honda) jehož ztráta je 0,142 sekundy. Ještě třetí Sebastian Porto (Aprilia) se dokázal dostat pod čas 1:47. Čtvrté místo si vyjel další nováček třídy Alex de Angelis (Aprilia), kterému také naměřili nejvyšší maximální rychlost 278 km/h. o druhé řady se zítra postaví domácí Toni Elias (Honda) a Fonsi Nieto (Aprilia) s Francouzem Sylvainem Guintolim (Aprilia) a Italem Robertem Rolfem (Honda). Náš Kuba Smrž (Honda) sice svůj včerejší čas vylepšil o více než půl sekundy, ale klesl na 18. příčku.

MotoGP

Pole position si i ve dnešní druhé kvalifikaci udržel domácí Sete Gibernau (Honda), který dokázal ještě zrychlit a zajet čas 1:42,596. Jeho čas je o 1,331 sekundy lepší loňského rekordu. Nutno podotknout, že i kdyby se Gibernau dnes nezlepšil, na jeho včerejší čas by nikdo nedosáhl. Na druhé místo se vyhoupl Valentino Rossi (Yamaha), který zaostal o 0,363 sekundy a jako jediný se ještě dostal pod čas 1:43. poslední místo v první řadě si vyjel Nicky Hayden (Honda). Stejné složení strojů má i druhá řada, kde byl nejrychlejší Max Biaggi (Honda) před Marcem Melandrim (Yamaha) a Alexem Barrosem (Honda).

Třetí řada má poměrně nečekaného lídra, kterým je Ruben Xaus (Ducati) za nějž se zařadil osmý John Hopkins (Suzuki) a na deváté místo klesl Makoto Tamada (Honda), který se stejně jako Biaggi dnes nedokázal proti včerejšku zlepšit. Čtvrtou řadu povede Troy Bayliss (Ducati) a vedle něj se postaví jeho odvěký rival Colin Edwards (Honda) a na 12. místo se propadl Carlos Checa (Yamaha), který dnes nenašel recept na zrychlení.

O nasazeném tempu opět vypovídá, že ještě 11. Edwards by se svým časem loni stál na pole position a 16. Kenny Roberts (Suzuki) ztrácí na prvního pouhých 1,579 sekundy.

Miroslav Kudělka
Diskuze (0)