Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tohle by mělo být nové BMW M3 Touring. Na internet unikly jeho fotky

Jan Zajíc
Diskuze (2)

BMW v letošním roce rozšíří nabídku ostrého modelu M3 o karosářskou verzi kombi. Díky úniku si ji zřejmě můžeme prohlédnout ještě před oficiální premiérou.

Modely BMW s označením M3 byly za dlouhé roky existence dostupné v několika karosářských provedeních – jako kupé, sedan i kabriolet. Letos se poprvé dostane také na praktický Touring.

Mnichovská automobilka dokonce před několika dny chystanou novinku lehce poodhalila, když ukázala její záď. Záběry na kombíkové partie tak doplnily dříve publikované obrázky maskovaného vozu.

Nyní vám však zřejmě můžeme nabídnout kompletní pohled na odhalené auto. Na instagramovém profilu wilcoblok se totiž objevily dva snímky kombíku, který vypadá jako připravované BMW M3 Touring.

Fotografie nejsou bohužel příliš kvalitní, přesto lze rozpoznat široké boky, velkou masku chladiče a sportovní nárazníky. Auto má matně černý lak karoserie a černá kola. Z oficiálního poodhalení víme, že M3 Touring bude mít vzadu výrazný difuzor a samozřejmě také čtyři koncovky výfuku. Střešní spoiler bude vyráběn technologií 3D tisku.

Design dále jasně naznačují také čerstvé patentové snímky. I když na nich vůz postrádá design kol.

Technické parametry nového kombíku zatím nebyly potvrzeny, s největší pravděpodobností však nabídne třílitrový přeplňovaný řadový šestiválec o výkonu 375 kW. Motor bude zřejmě spojen s osmistupňovou automatickou převodovkou a systémem pohonu všech kol xDrive se specifickým naladěním pro M modely.

Datum představení nového BMW M3 Touring zatím nebylo oficiálně potvrzeno, mluví se však o letošním létě.

Video se připravuje ...

Jan Zajíc
Diskuze (2)

Doporučujeme

19. 3. 2022 18:28
Re: Zase bobr
Ten predok a zadok zjavne navrhli dve dizajn oddelenia :-)
18. 3. 2022 14:18
Zase bobr
Co jiného se dalo čekat? Zkazili i M3 Touring :no: