Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Grand Cherokee 2004: malá vylepšení amerického klasika

Ondřej Láník
Diskuze (6)
Provedení Jeepu Grand Cherokee pro rok modelový 2004 bylo představeno majitelům Jeepů a evropským příznivcům značky na Euro Campu Jeep 2003 v severní Itálii.

Na klasickém Jeepu se toho v oblasti designu příliš měnit nemůže a tak ani tento facelift se na vzhledu inovovaného SUV příliš nepodepsal. Změněná je přední část s novou maskou, kde ubylo trochu chromu a 7 otvorů v masce jsou nyní hranatější a více obdélníkové než dříve. Současnou generaci s modelovým rokem 2004 můžete srovnat i dle fotografií z našeho nedávného testu, kterým prošel Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD. Nový design masky stylisticky doplňuje změněný nárazník, který již nemá vstup chladícího vzduchu rozdělen na 7 otvorů, ale je nahrazen jediným velkým otvorem. Po jeho krajích jsou nové kulaté mlhovky. V duchu Jeepova hesla „go-anywhere, do-anything“ (jeď kamkoliv, dělej cokoliv) je nyní výbava evropského provedení Grand Cherokee doplněna novým navigačním systémem s LCD obrazovkou (uhlopříčka 12,4 cm), podobným tomu ve Voyageru, nebo PT Cruiseru.

Nová pětipaprsková 17 palcová kola jsou nyní standardem ve výbavě Limited. Výbava Overland je od modelového roku 2004 k dispozici i s dieselem 2.7 CRD z dílny Mercedesu. Common-rail diesel dává výkon 120 kW, ale točivý moment úctyhodných 400 Nm a je dodáván s pětistupňovým automatem.

Grand Cherokee Overland je k dispozici i s osmiválcem 4.7 l (190 kW, 450 Nm). Osmiválec rozjede Jeep na 100 km/h za 8,2 s a nejvíce jede 206 km/h. Verze Laredo a Limited jsou dále dodávány se zážehovými motory 4.0 I-6 (140 kW) a 4.7 V8 (162 kW).

Jeep Grand Cherokee se vyrábí na dvou místech: v závodě Jefferson North Assembly Plant v Detroitu (USA) a evropském závodě Magna-Steyr v Grazu (Rakousko).

Ondřej Láník
Diskuze (6)