Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Great Wall Haval IF: Číňané chtějí vlastní DeTomaso (foto živě)

Diskuze (0)
Pod názvem Great Wall Haval IF se v Šanghaji prezentuje klon DeTomasa DeAuville. A nechybí mu ani inspirace BMW X6.

Great Wall Haval IF zaujme precizním zpracováním některých detailů. Například za propracovanou optiku předních světlometů nebo spojité tvary barevných ploch v zadních světlech by se nemusel stydět ani Pininfarina u svého DeTomasa DeAuville.

Linie střechy se ale otrocky drží předlohy BMW X6. Výsledný efekt je navíc rozmělněn banálním pojetím, které spočívá v menším sklonu B a C sloupku.

Monumentální rozměry (délka 5030 x šířka 1931 x výška 1840 mm) se Haval IF nesnaží nijak zjemnit rafinovanými prolisy nebo důslednější prací s velkými plochami. Masa hmoty uvnitř 3075 mm dlouhého rozvoru navíc kontrastuje s krátkými a zaoblenými převisy.

Na rozdíl od obvyklé praxe čínských automobilek se v případě Great Wall Haval IF nachází uvnitř velké karoserie technika hodná velkého auta. Přední náprava má zdvojená trojúhelníková ramena, zadní je typu Multilink.

Great Wall se chlubí pohonem všech kol, šestistupňovou automatickou převodovkou a motorem, který s rezervou splňuje normu Euro 5. Bližší parametry nebyly zveřejněny, vzhledem k maximální rychlosti 225 km/h ale jeho výkon bude odpovídat evropským SUV.

Diskuze (0)