Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

GTA Motor v Ženevě: Španělské Spano

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Poprvé ve své 22leté historii se v Ženevě představila společnost GTA Motor, které zde vystavila svůj jediný model Spano.

GTA Spano sice již několik let v nepravidelných intervalech zaplňuje stránky motoristických magazínů a v loňském roce si jej mohli prohlédnout například návštěvníci přehlídky luxusních automobilů Top Marques Monaco.

Na mezinárodním autosalonu v Ženevě se ovšem španělský supersport představil vůbec poprvé. Dvoumístné kupé je poháněno kompresorem přeplňovaným vidlicovým desetiválcem, v jehož konstrukci je hojně využito kompozitních materiálů a titanu.

Výrobce ve svých tiskových materiálech uvádí, že GTA Spano dosahuje maximální rychlosti přes 350 km/h. Prvotina španělské značky má vzniknout v sérii pouhých 99 vozů a není zcela jasné zda bude mít nástupce.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - Subaru4ever
6. 3. 2011 20:43
Štít
Docela by mě zajímalo, zdali by nešla přední kapota zvedat a zavírat i za jízdy. Po letošní zimě by se dala používat jako parádní štít proti odletujícím kamínkům >:D >:-[]

a nejen, že by se chránilo čelní sklo, ale zároveň by člověk sbíral do "kufru" štěrk, který by šel buď zpeněžit, nebo využít na příjezdovou cestu >:D >:D >:D