Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Harley-Davidson a Lego Group představují stavebnici motocyklu Fat Boy

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Harley-Davidson zahajuje spolupráci s Lego Group a společně představují stavebnici motocyklu Fat Boy připravenou v rámci řady modelů Lego Creator Expert.

Společnost Lego Group spolupracuje s řadou výrobců automobilů a nově i se slavnou severoamerickou motocyklovou značkou Harley-Davidson. Díky tomu zamířil do řady stavebnic Lego Creator Expert nový detailně propracovaný model motocyklu Fat Boy, jehož prodej se má na celém světě rozběhnout od 1. srpna 2019.

Toto ztvárnění jednoho z nejpopulárnějších motocyklů z Milwaukee prostřednictvím kostiček stavebnice Lego vzniklo v úzké spolupráci se značkou Harley-Davidson a dokonale vystihuje krásu opravdového stroje. Povrchové zpracování, barvy a všechny designové prvky věrně kopírují originál v podobě skutečného motocyklu Harley-Davidson Fat Boy.

Model tvoří 1023 dílků a doplňují ho kola s plnými disky, protáhlá palivová nádrž, integrovaný tachometr a dvojité koncovky výfuku. Hotový měří přes 20 cm na výšku, 18 cm na šířku a 33 cm na délku a pro ještě větší radost majitelů obsahuje i několik pohyblivých dílů. Po roztočení zadního kola se motor Milwaukee-Eight probudí a ožijí v něm písty a dvojitý výfuk. U modelu je možné otáčet řídítky, pohybovat řadicí pákou a pákou brzd a vyklopit boční stojánek pro snadné parkování.

„Sestavit tento motocykl Harley-Davidson z tisíce dílků je úžasně vzrušující zábava,“ říká Mike Psiaki, Design Master ve společnosti The Lego Group. „Tento model věrně zachycuje legendární design, moderní konstrukci a pozornost k detailu. Výsledkem je nádherný pocit, kdy se ponoříte do sestavování a vytvoříte jedinečný kousek pro sběratele nebo milovníky značky Harley-Davidson a stavebnic Lego všech věkových kategorií.“

„Pro společnost Harley-Davidson bylo ohromně zajímavé spolupracovat s firmou The Lego Group, která stejně jako my oslavuje kreativitu a vyjádření osobnosti,“ říká Heather Malenshek, marketingová ředitelka společnosti Harley-Davidson. „Chceme, aby zákazníky inspiroval konečný výsledek, ale současně aby si užili také celý proces stavění.“

„Autentičnost designu Harley-Davidson vychází z pečlivého sladění všech detailů od začátku až do konce,“ doplňuje Brad Richards, viceprezident pro Styling&Design Harley-Davidson a dodává: „Pečlivě jsme promysleli každý šroub a matici motocyklu, všechny povrchové úpravy a každý detail. Spolupráce s týmem Lego nám umožnila věnovat patřičnou péči každému detailu modelu a pomoci proslavit značku, která vzbuzuje představivost a kreativitu mnoha lidí již od dětských let, a to včetně mě samotného.“

Video se připravuje ...

Na oslavu uvedení nového modelu tým Lego Master Builders vytvořil také kopii tohoto motocyklu v reálné velikosti. Je ozdobený postříbřenými díly, pohyblivými součástmi řízenými pomocí Wi-Fi, zvukovými a světelnými efekty imitujícími opravdový Harley-Davidson Fat Boy a obsahuje přes 6000 dílků Lego. Stavba tohoto výjimečného exempláře zabrala celkem 865 hodin práce, je postaven z 69.569 dílků a bude vystavován ve vybraných prodejnách Lego a na akcích značky Harley-Davidson.

Zdroj: Harley-Davidson Central and Eastern Europe s.r.o.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme