Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Harley-Davidson se chce zalíbit v Číně. Pro tamní trh připravuje malou levnou motorku

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

Už jsme si zvykli, že Čína v posledních letech formuje automobilový trh. Jenže to samé, zdá se, platí i pro motocykly.

Dnes už není nic výjimečného, že se automobilky ze všech koutů světa snaží udělat dojem na čínské zákazníky a přizpůsobují jim své produkty. Stejný postup se teď ale týká i výrobců motocyklů. A nemáme na mysli jen nějaké středně velké podniky, ale i věhlasná jména jako Harley-Davidson.

Kultovní americká společnost totiž tuto středu oznámila, že chce rozšířit své portfolio zákazníků a stát se globálnějším brandem. Právě proto chce vytvořit „malou a cenově dostupnou“ motorku speciálně pro čínské zákazníky.

Nový produkt se oproti současné filosofii značky bude lišit v několika ohledech. Prvně půjde o motocykl s objemem motoru 338 ccm, tedy nejmenším pohonem vůbec. Navíc stroj vznikne ve spolupráci s tamní společností Qianjiang Motorcycle Company Limited.

Američané však přesvědčují zákazníky, že půjde o mašinu, na kterou jsme od Harley-Davidson zvyklí. Firma se zavázala, že bude dodržovat své přísné standardy kvality a zkušební procesy, jako je tomu jinde ve světě.

Další podrobnosti o novince zůstávají zatím tajemstvím. Víme ještě to, že motocykl se má na čínských cestách objevit nejpozději na konci roku 2020. Krátce poté dorazí také na další asijské trhy.

„Harley-Davidson byla vždy inspirující značka. Náš plán More Roads je o tom, abychom naši značku přinesli více lidem, na více míst, vícero způsoby,“ vysvětluje kroky Matt Levatich, generální ředitel Harley-Davidson. Americká značka se snaží rozšířit pole působnosti různými způsoby. Vyjma nových trhů chce oslovit nové zákazníky také nabídkou elektrických motorek.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

Doporučujeme