Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Harley-Davidson vstupuje do světa elektrických závodů. Ale ne jednostopých

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Harley-Davidson byl v souvislosti s motoristickým sportem doposud spojován především se závody motocyklů na hliněných oválech, ale již od podzimu letošního roku se stane součástí šampionátu elektrických monopostů.

Harley-Davidson svou strategii More Roads představil v létě roku 2018 a podle ní chce v následujících letech vstoupit do nových segmentů, oslovit nové jezdce a postupně budovat i jejich novou generaci.

Mezi hlavní body nové strategie tradiční severoamerické motocyklové značky patří nové produkty a mezi nimi hraje v současnosti prim model LiveWire s čistě elektrickým pohonem.

Harley-Davidson to s elektrifikací myslí vážně a vedle vývoje a výroby elektrických motocyklů se od podzimu letošního roku zapojí do šampionátu Formule E.

Harley-Davidson tedy míří do světa elektrických monopostů, v němž však nebude figurovat jako provozovatel vlastního týmu, ale stává se jedním z dlouhodobých partnerů a sponzorů týmu Envision Virgin Racing. Ten je jedním ze zákládajících a nejúspěšnějších týmů celého šampionátu Formule E.

Envision Virgin Racing během svého působení v tomto šampionátu získal více než 700 bodů, osm vítězství a 23 pódiových umístění. Nedávno se stal prvním týmem, který dosáhl vítězství ve všech pěti dosavadních závodních sezónách.

Partnerství mezi výrobcem motocyklů a závodním týmem má odrážet úsilí značky Harley-Davidson o vedoucí pozici v rychle se rozvíjející oblasti elektrické mobility a nadšení ze sdílení inovativních kroků a zážitků z jízdy s elektrickým pohonem s širokou veřejností.

Zdroj: Harley-Davidson Central and Eastern Europe s.r.o.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme