Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Haval H2: Kompaktní SUV (prozatím) pro Čínu

Michal Fokt
Diskuze (10)
Značka Haval, patřící automobilce Great Wall, představila v Pekingu překvapivě "současné" kompaktní SUV s označením H2.

Čínský autoprůmysl má zatím ve své modelové i marketingové strategii vesměs docela chaos, automobilky podivných jmen produkují nesourodé modelové portfolio, nezřídka je používána specifická značka pro jeden jediný vůz, popřípadě existuje v rámci jednoho výrobce celá řada "podznaček", u nichž není zcela zřejmé, jakou mají vzájemnou hierarchii.

Výjimkou není ani automobilka Great Wall, momentálně největší čínský výrobce SUV, jenž představuje další přírůstek do rodiny značky Haval. Soudě dle fotografií, které jsou k dispozici, je typ H2 kompaktní SUV, které sice není kdovíjak originální, ale ani otrocky nekopíruje žádný vůz ze Západu, respektive Východu, což je třeba ocenit.

Great Wall slibuje široké možnosti individualizace, což zatím není nejsilnější stránka čínských značek a na podporu svého tvrzení opatřila vůz... barevně odlišenou střechou. Ale bez ironie - máme slíbeny různé kombinace barev v interiéru a výbavových stupňů.

Haval H2 bude pohánět jediný motor, avšak v souladu se současným evropským trendem - benzinová přeplňovaná patnáctistovka zatím blíže nespecifikovaných parametrů, zkombinovaná se šestistupňovým manuálem, jehož prostřednictvím jsou poháněna všechna čtyři kola nebo pouze přední náprava. Vůz má být lehký, silný a s dobrou manévrovatelností. V Číně se začne prodávat od července a Great Wall plánuje později též expanzi do Evropy prostřednictvím své lokální prodejní sítě.

Michal Fokt
Diskuze (10)
23. 4. 2014 22:44
Sakra, vypadá rozhodně líp než
třeba otřesná zrůda Ford EcoSport. V Evropě by s takovým autem měli šanci. Za pár let nás Čína převálcuje v autech stejně jako dřív v jiných oborech. Překonávají Evropu v neuvěřitelné rychlosti vývoje. Zatímco třeba VW trvá uvedení Taigunu nebo Fiatu uvedení 500X neuvěřitelně dlouho, Čína chrlí nové modely jak na běžícím pásu. Evropa si teď ještě podkopne ekonomiku zavedením nesmyslných sankcí a umrtvením investic do průmyslu v Rusku. A jsme dokonale vyřízení.
Avatar - Aladeen
23. 4. 2014 15:23
Vyzerá
celkom solidne , aspoň na fotografiách
Avatar - Ja Prvni 123
23. 4. 2014 14:24
Re: Šmánkote...
:-)
To mě nenapdalo... třeba se to děvče stydělo vedle toho auta stát... a byla to podmínka - že ji nesmí nikdo poznat.
:-!
Avatar - 3_diamanty
23. 4. 2014 14:11
Re: Pozor,
to mas tak... niekto sa citi byt vtipny a genialny ked splieta kraviny ... hold zvlastna doba

kazdy sa potrebuje nejako prezentovat... neberme im tuto moznost... kto ma oci tak vidi co kto pise.... a zavery si vie spravit sam s kym ma tu cest ;-)
Avatar - Uživatel_5340709
23. 4. 2014 11:49
Re: Šmánkote...
Měli ho dát spíš na to auto................ ;-\ >:D