Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Holden S3X: Australan s korejskými kořeny

Libor Zezulka
Diskuze (8)
Příchod nových modelů Chevroletu připomněla na australské autoshow studie Holden S3X, téměř věrná kopie Chevroletu S3X představeného v roce 2004 v Paříži.

Tak jako ostatní korejské automobilky i Chevrolet (dříve Daewoo) plánuje velkou invazi do Evropy. K tomu ovšem potřebuje rozšířit modelovou řadu například o SUV, s nimiž Hyundai a Kia u evropských zákazníků stoprocentně uspěli. Chevrolet prezentoval svoji představu nového SUV na autosalonu v Paříži pod názvem S3X a oznámil, že automobil přivede na trh v roce 2006.

Že to myslí opravdu vážně dokazuje koncept odhalený na Motor Show v Austrálii nesoucí stejný název S3X avšak značku Holden. Už na první pohled není pochyb o tom, že před námi stojí téměř věrná kopie původní studie Chevroletu upravená pouze do aktuální podoby modelů značky Holden (značka koncernu General Motors). Studie stále měří na délku 4,64 metru, na šířku 1.85 metru, na výšku 1,72 metru a má rozvor 2,7 metru.

Holden S3X teoreticky uveze až sedm pasažérů, z nichž některé zabaví DVD systémem. Vůz disponuje blíže nespecifikovaným hybridním pohonem.

Libor Zezulka
Diskuze (8)
17. 10. 2005 17:17
MŮŽEŠ
si, brácho, koupit třeba celou továrnu, když nemáš někoho, kdo to střihne, nedokážeš nic. Sorento je jedna cukrkandlová poleva na MB kopii. Když se takovéhle auto proti tobě postaví, musí se ti postavit :-) A tyhle stavy vyvoláváj auta, která stvořili mistři. Lehce odběhnu - podívej se na MB - B. Dokonalé. Budoucnost jede kolem tebe... Takže při pohledu na S3X nezbývá, než napsat - je to fuška, co hoši, Váš Q7.