Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda Civic 9G: Americká verze chráněna i pro EU

Diskuze (5)
Honda si nechala na evropském patentovém úřadě zaregistrovat design americké Hondy Civic.

O evropské verzi deváté generace Hondy Civic zatím máme k dispozici jen minimum informací. Potvrzeno je zatím jenom datum a místo premiéry – tím bude zářijový autosalon ve Frankfurtu nad Mohanem.

Termín uvedení na český trh zatím není jistý. Můžeme jen domýšlet, zda jsou za tím důvody obchodní nebo logistické (následky zemětřesení v Japonsku).

Spekulace ohledně podoby nové Hondy Civic nyní podpořila sama automobilka. Na evropské patentovém úřadě si totiž nechala zaregistrovat tvar karoserie sedanu a kupé ve verzi představené pro USA.

Od deváté generace amerického Civicu se liší jen v detailech – například přídavnými světly na víku zavazadlového prostoru.

Samotná registrace designu samozřejmě nic konkrétního nevěstí. Je možné, že sedan se bude v Evropě prodávat ve stejné podobě jako v USA. Jestli ale třídveřový Civic nahradí dvoudveřové kupé, to je čirá spekulace. Stejně tak je možné, že chce Honda tímto krokem jen zmást konkurenci.

Diskuze (5)
2. 6. 2011 18:08
Re: Nic v zlom,
Moderny design? Ak 3 dvere, tak Rocco, pokial maly sedan, tak buduca A3 :-!
2. 6. 2011 14:44
Re: Nic v zlom,
Ten design ale vazne neni dobry. A jestli to bude mit tu uzasnou pristrojovku jako americka verze, kdy snad i moje Primera z roku 97 vypada vevnitr moderneji, tak potes. A to hovorim jako fanousek Civicu. Jsem vzedav na 5D verzi, pokud to bude tak, jak to zatim vypada (nynejsi design s min priplaclym zadkem a vetsimi zadnimi dvermi), tak to muze byt velmi slibne vypadajici auto.
2. 6. 2011 14:07
Re: Nic v zlom,
cio ma recht. Ten dizajn je fakt otrasny... O 3 urovne horsi ako posledny Civic type R
Avatar - Choochoo
2. 6. 2011 10:21
Re: Nic v zlom,
Jaky je podle tebe moderni design v teto tride?
Ze ty sis spletl clanek, o koncernu tu dnes taky neco bylo >:D
2. 6. 2011 08:19
Nic v zlom,
ale tento design bol moderny tak pred 10 romi... :-!