Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda HR-V: Zdivočelé koncepty pro SEMA

Michal Fokt
Diskuze (1)
Na aftermarketové výstavě SEMA Honda ukázala, že nové HR-V nemusí být nutně jen městské přibližovadlo pro holky.

Asi nejdůležitější novinkou Hondy je letos malý crossover HR-V a to nejen v Evropě, ale i v Americe, i když tam má oproti nám několikaměsíční náskok. Japonci s ním chtějí oslovit mladší klientelu, což v USA znamená mimo jiné i to, že se předvedou možnosti aftermarketové individualizace, která ostatně do značné míry stojí za popularitou značky v Americe. Honda proto poskytla známým úpravcům čtyři exempláře dotyčného malého SUV a to předvedli svůj (i jeho) potenciál na výstavě SEMA v Las Vegas.

Asi nejvíce pozornosti vyvolalo HR-V TJin v červeném laku. Dostalo totiž brutální bodykit s výrazně vytaženými blatníky, novým předním nárazníkem a maskou chladiče a zadním nárazníkem s difuzorem. Nechybí snížený sportovní podvozek, zlatá kola v retrostylu a zatmavené svítilny s novou optikou předních LED čoček. No, kdoví, možná by po tomhle autě skočila Suki z Rychle a zběsile, už kvůli té růžové na čalounění sedadel, dveří a palubní desky.

To šedé HR-V Bisimoto, obuté do semislicků, dává jasně najevo, že tenhle excentrický úpravce opět zaúřadoval svým obvyklým způsobem - benzinovou osmnáctistovku osadil obřím turbodmychadlem. Krocení bohužel neupřesněného výkonu mají brzdy s drážkovanými kotouči Buddy club a od stejného dodavatele pochází i ráfky a skořepinová sedadla.

Tuner Fox Marketing se oproti dvěma zmíněným postavil oběma nohama na zem a vytvořil "uvěřitelnou" úpravu s velkými koly, decentním spodním bodykitem a silnějšími brzdami s vrtanými disky, u níž se zaměřil na ověřenou kombinaci kontrastu bílého laku s černými doplňky. O zatmavení oken se postarala fólie, maska chladiče je tmavá už od výrobce a Fox přidal ještě střechu a zadní svítilny. Černočerný je i kůží čalouněný interiér, doplněný o kontrastní čtyřbodové pásy. Pár koní navíc pak přidá přímé sání a sportovní výfuk.

V podobném stylu se nese i poslední kreace MAD Industries. Ta si odpustila černé lampy, ale zase nalakovala zrcátka a nejvíce pozornosti na sebe strhnou opravdu speciální kola, použitá i na přívěs pro motorku. V kabině také došlo na zkombinování bílé a černé barvy na středovém tunelu i sedadlech, čalouněných kombinací kůže a Alcantary.

Michal Fokt
Diskuze (1)
Avatar - Ada je zase tady
8. 11. 2015 23:11
to je ale boží ;-)
to se bude líbit >:D
Nechtělo by to trochu snížit podvozek? >:D >:D >:D