Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda kvůli poptávce zastavila příjem objednávek na Civic Type R na domácím trhu

Ondřej Mára
Diskuze (10)

Obrovská poptávka v kombinaci s problémy, které dnes trápí všechny automobilky, přiměla Hondu k pozastavení příjmu objednávek na domácím trhu.

Honda Civic Type R patří mezi nejschopnější a nejpopulárnější zástupce segmentu ostrých hatchbacků s pohonem předních kol. Nová generace, která byla představena již v létě loňského roku, přitom na popularitu předchůdce navázala přinejmenším mimořádným zájmem ze strany zákazníků.

Na domácím japonském trhu byl však zájem zákazníků tak velký, že se automobilka nakonec rozhodla dočasně pozastavit příjem objednávek. Nelze totiž opomenout, že automobilový průmysl stále bojuje s celou řadou nepříjemných komplikací, což ostatně automobilka zmínila i v tiskové zprávě.

Video se připravuje ...

Omlouváme se za dočasné pozastavení objednávek pro zákazníky, kteří uvažují o modelu Civic Type R. Děkujeme, že uvažujete o našem vozidle. Od svého uvedení na trh byl Civic Type R zákazníky dobře přijat a obdrželi jsme velké množství objednávek. Na druhou stranu je kvůli dopadům šíření nové infekce koronavirem, chronickému nedostatku polovodičů, nestabilnímu příchodu dílů a zpoždění v logistice obtížné předpovídat budoucí výrobu. Abychom zajistili dodání modelu Civic Type R všem zákazníkům, kteří si jej již objednali, dočasně jsme zastavili přijímání objednávek,“ stojí v tiskové zprávě automobilky.

Situaci na českém trhu se nám bohužel nepodařilo detailněji ověřit, lze však předpokládat, že pro exportní trhy byl předem stanoven počet modelů, které je možné v daném roce objednat. Na stránkách českého zastoupení automobilky je pak stále dostupný konfigurátor i ceník modelu.

Připomeňme, že české zastoupení začalo přijímat objednávky od 1. prosince loňského roku. Dodávky na český trh pak byly očekávány ještě v průběhu prvního čtvrtletí roku 2023. Cena vozu přitom startuje od 1.299.900 Kč.

Video se připravuje ...

Standardní výbava zahrnuje například LED světlomety s automatickým přepínáním dálkových světel, sportovní sedadla, volič jízdních režimů, digitální přístrojový panel, infotainment Honda Connect s Android Auto a Apple CarPlay, bezpečnostní paket Honda Sensing, parkovací senzory vpředu i vzadu, bezdrátové nabíjení telefonu nebo zadní parkovací kameru.

To nejdůležitější se ale tradičně ukrývá pod kapotou: turbem přeplňovaný 2,0litrový čtyřválec o výkonu 242 kW a s nejvyšším točivým momentem 420 Nm, který je schopen vůz dostat z 0 na 100 km/h za 5,4 sekundy a udělí mu maximální rychlost až 275 km/h. Motor je přitom spojen výhradně s manuální šestistupňovou převodovkou.

Ondřej Mára
Diskuze (10)

Doporučujeme

21. 1. 2023 18:57
Re: Boze
Me zarazi, ze jsem nenasel novy Insight.

Asi s prichodem hybridniho Civicu ztratil smysl.

PS Prijde to jen mne, ze poradny full HEV dava zakaznikum vetsi smysl nez Plug-in HEV? Ma vubec Honda nejaky plug-in krome e?
21. 1. 2023 16:40
Re: Boze
To je pravda. Ale aj predchodzia generacia Civicu v coupe varianta. Myslim, ze to bol Civic SI. Pre mna bol sedan krasne auto. Hatchback sa da povedat ok. Ale to coupe bolo nadherne. Zial do europy neprislo. Inak by som mozno jazdil v inom aute... Co uz kazdy trh je trochu iny.
21. 1. 2023 16:09
Re: Boze
:yes: Souhlasim.

Ale i Honda USA ma portfolio o kterem si muzou Evropani nechat zdat.
Treba Accord nebo Odyssey.
21. 1. 2023 15:19
Re: Boze
To je pravda. Ja len tvrdim, ze acura ma pekne vozy.
21. 1. 2023 14:14
Re: Boze
Honda u nas je a kdo ji kupuje?

Gen 11 ma spravne snad vsechno, vcetne kolecek teploty.
A kolik se ji proda ve srovnani s obycejnym Golfem?