Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda neuhlídala fotku nového Civicu Type R! Už nebude tak kontroverzní

Filip Melich
Diskuze (11)

Premiéra nové generace Hondy Civic Type R se kvapem blíží. Automobilka však neuhlídala jednu fotku, která unikla na internet. Auto podle ní skutečně skoncovalo s kontroverzním vzhledem.

Naposledy jsme o nové generaci Hondy Civic Type R psali v úterý a už tu máme další novou informaci. Oficiální premiéra japonského hot-hatche je naplánována na příští týden ve čtvrtek, ale už nyní unikla první fotografie vozu. Na diskuzním fóru věnovanému Civicu jedenácté generace se vynořil údajný screenshot z japonské webové stránky Hondy, který nám poprvé ukazuje Type R bez maskování polepem či tajemnými stíny.

Zkoušeli jsme se danou stránkou proklikat, ale pokud fotografie není jen dílem šikovného grafika, tak si Honda únik odchytila a fotku stáhla. Obrázek nemá vysoké rozlišení, takže je těžké soudit detaily, ale sliby o konvenčnějším vzhledu byly dle všeho dodrženy. Přední část v podstatě odpovídá tomu, co jsme mohli vidět na první oficiální fotce produkčního vozu, která byla zveřejněna začátkem tohoto týdne.

Kola a prahy auta odpovídají tomu, co jsme mohli vidět na maskovaném prototypu. To znamená nízko umístěné nenápadné výdechy za předními koly a křidélka před těmi zadními. Dokonce i křídlo na zádi vypadá jako to, s nímž byl nafocen prototyp. Zajímavý je průduch v kapotě, který nebyl na první oficiální fotce vidět a na prototypu byl zamaskován.

Pokud by se jednalo o podvrh, je alespoň podařený a produkční auto bude dle všech dosavadních náznaků vypadat velmi podobně nebo dokonce totožně. Od oficiálního odhalení Civicu Type R už nás moc času nedělí, takže za chvíli budeme mít jasno. Jak jsme psali v úterním článku, premiéra auta proběhne příští týden ve čtvrtek 21. července, konkrétně ve čtyři hodiny ráno našeho času.

Závěrem připomeňme, že se pod kapotou příštího ostrého Civicu předpokládá evoluce dosavadního pohonného ústrojí. Tím byl přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec o výkonu 235 kW (320 k) spolupracující s šestistupňovým manuálem, přes nějž proudila síla ke kolům přední nápravy. Dříve se přitom spekulovalo o přechodu na hybrid s pohonem všech kol a automatickou převodovkou.

Video se připravuje ...

Filip Melich
Diskuze (11)

Doporučujeme

Avatar - SKAY
14. 7. 2022 16:52
Re: Rozšíření
Ano uvidí se Jinak do předchozí verze i obyč se vešly v klidu 255... A taky to mělo mizerný rejd.... :D
Avatar - iudex
14. 7. 2022 16:37
Re: Rozšíření
Písalo sa všeličo, aj že type R bude hybrid s výkonom cez 400 koní.
Proste 265mm je extrém, ani oveľa výkonnejšie šesťvalcové zadokolky nemajú takto široké gumy dokonca na zadnej náprave, napr. M240i má vpredu 225/35 R20 a vzadu 255/30 R20. Fakt pochybujem, že hatchback s dvojlitrovým štvorvalcom bude mať 265mm široké gumy. Ale ako píšem, uvidíme o týždeň.
Avatar - SKAY
14. 7. 2022 16:18
Re: Rozšíření
Dle zahraničních webu atd.. všude píší 265 inu proč ne ,když obyč verze má 235....
Avatar - miromen
14. 7. 2022 13:17
Re: Rozšíření
Jo ta desetina čarka mi ujela. A jinak maš pravdu s tim, že Type-R byl na 20". Ja si to splet s tou odlehčenou verzi, ktera byla na 19".
Avatar - lamal
14. 7. 2022 13:16
Re: Rozšíření
Myslis, ze 30 bude viac ? Stary mal na 20ckach tiez 30, myslel som aj tu sirku 265, mam za to ze uzsia guma je lepsia na uzsich cestach s rozbitym povrchom. Vela spravi aj UHP guma a pomerne nizka hmotnost auta, sance na pracu pneumatiky hlavne v nizsej rychlosti su mizive. Kazdopadne su to len take uvahy, ladenie podvozkov stale napreduje.

edit: citam co pises nizsie, tak to jo...