Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hoonicorn RTR aneb Mustang pro Gymkhanu 7

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Ken Block na SEMA Show v Las Vegas představil svou nejnovější hračku, kterou klasický Mustang proměněný ve stroj pojmenovaný Hoonicorn RTR.

Od roku 2010 je spoluzakladatel společnosti DC Shoes, soutěžní jezdec a hvězda videí a názvem Gymkhana oficiálně spojen s automobilkou Ford.

V posledních čtyřech letech Ken Block využíval pro své filmy soutěžní Fiestu, ale pro Gymkhanu 7 je připraven nový speciál, což naznačilo krátké video z druhé poloviny října a potvrzuje samotný jezdec se svým týmem nyní na SEMA Show.

Hoonicorn RTR vznikal v průběhu uplynulých dvou let v dílnách ASD Motorsports v Charlotte v Severní Karolíně a jeho základem je Ford Mustang modelového roku 1965, jehož karoserie prodělala řadu modifikací, z nichž ty nejviditelnější představuje značné rozšíření v oblasti předních i zadních kol a použití vnějších panelů z uhlíkových vláken.

Radikální změny se odehrály pod kapotou. Použití moderní techniky v klasickém kabátě není mezi dnešními úpravci ničím zvláštním, ale Hoonicorn RTR se od ostatních přestaveb Mustangů liší především pohonem obou náprav.

Na přední i zadní kola míří prostřednictvím šestistupňové převodovky Sadev SC90-24 výkon 622 kW (845 k) a točivý moment 976 N.m. Tyto hodnoty produkuje osmiválec Roush Yates o objemu 6,7 litru, jehož základem je motor od Fordu.

Na vývoji a ladění Hoonicornu RTR se podílel se svou firmou populární drifter Vaughn Gittin Jr. Výsledkem je Ken Block nadšen a uvádí, že tento stroj je mimo jiné inspirován i speciály pro WRC a DTM. Zároveň má být příspěvkem k 50. výročí Fordu Mustang.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - Sloth
5. 11. 2014 16:58
To je
pořádná bestie, povedená přestavba