Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hummer H3 Alpha: nový motor pro nejmenšího z velkých

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (17)
Příznivci značky Hummer poslední dobou neměli mnoho důvodů k radosti. V roce 2006 skončila výroba modelu H1 a objevil se trochu změkčilý H3x pro městské kovboje.

Vypadá to, ale že vedení koncernu General Motors, do kterého Hummer patří, se přestává bát výkonných automobilů a poslouchá i přání svých zákazníků. Model H3 nyní pozvedne upadající prapor výrobce drsných terénních vozů a přichází v provedení Alpha s motorem V8.

I když je H3 nejmenším modelem značky, má ve svém motorovém prostoru dostatek místa na uložení osmiválce do V o objemu 5,3 l. Tato pohonná jednotka poskytuje výkon 224 kW (295 k) a točivý moment 438 Nm. To je znatelný nárůst proti výkonům řadového pětiválce o objemu 3,5 l, který má výkon 162 kW (220 k) a točivý moment 305 Nm.

O přenos výkonu na všechna čtyři kola se stará známá čtyřrychlostní automatická převodovka Hydra-Matic 4L60. V kombinaci s osmiválcem poskytuje H3 možnost zrychlení z 0 na 100 km/h okolo 8 sekund.

Označení Alpha neznačí jen instalaci osmiválce, ale i rozšířenou výbavu. Ta bude obsahovat elektronický stabilizační systém StabiliTrak, protiprokluzový systém, dvoufázové čelní airbagy, boční/hlavové airbagy, nové dětské zámky v zadních dveřích a kontrolu tlaku vzduchu v pneumatikách. Pro modelový rok 2008 se tato výbava stane standardem i u slabšího H3.

Při pohledu na karoserii nehledejte žádné dramatické změny. Hlavním poznávacím znamením odlišujícím model H3 Alpha od standardního pětiválce nebo provedení H3x je stříbrně nalakovaný prostřední spodní díl předního nárazníku. Ale takto zkrášlený nárazník dostanou od modelového roku 2008 i ostatní H3. K identifikaci pak poslouží jen znak na zádi.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (17)
2. 4. 2007 11:08
Re: Zbytocnost
dokaz, ze zbytocnych aut sa vyraba viac
29. 3. 2007 12:23
Re: Zbytocnost
No dobre, dobre, ked do toho daju cisty elektricky pohon, tak vezmem moje slova nazad. ;-)
29. 3. 2007 09:43
Zbytocnost
...naco takyto mastodont...na cestach je to neohrabane lebo to ma rozmery jak nakladak, na polne cesty sa to tiez ledva zmesti a do lesa je v tejto velkosti lepsi traktor... :-) Hummera mali nechat iba armade a bolo by vsetko O.K.