Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hybridní Subaru přijedou s hnacím ústrojím od Toyoty

Ondřej Láník
Diskuze (45)
Koncerny Toyota Motor Corporation (TMC) a Fuji Heavy Industries, Ltd. (FHI) oznámily, že v Subaru of Indiana Automotive, Inc. (SIA) budou vyrábět model Toyota Camry. Jistou věcí je společný vývoj hybridních automobilů Subaru se systémem pohonu Toyoty.

Koncerny Toyota Motor Corporation (TMC) a Fuji Heavy Industries, Ltd. (FHI) oznámily, že v severoamerickém závodě Subaru of Indiana Automotive, Inc. (SIA) budou vyrábět model Toyota Camry. Obě společnosti se dohodli také na vývoji vozů Toyota s pomocí Subaru a na vývoji hybridních automobilů Subaru se systémem pohonu Toyota Hybrid System.

Subaru pomůže Toyotě s výrobou Camry

Podle této dohody bude závod SIA, v němž se na dvou linkách montují modely Subaru Legacy, Outback, Baja a Tribeca, vyrábět model Toyota Camry určený pro severoamerický trh. Výroba bude zahájena na jaře roku 2007 a roční produkce by

měla dosahovat hranice 100 000 vozů. Dosavadní produkce automobilů značky Subaru bude převedena na jednu montážní linku, další linka, modifikovaná moderní technologií Toyota a systémem Toyota Production System, bude využívána pro modely Toyota Camry. Roční kapacita závodu SIA tak dosáhne hranice 240 000 vozidel, novou strategickou spoluprací by mělo být vytvořeno dalších 1000 pracovních míst. Prvního února letošního roku bylo do TMC vysláno 10 technologů společnosti FHI, aby se podíleli na přípravě společného projektu.

Co se týká dalšího vývoje vozů značky Toyota, na němž se bude podílet FHI, tak obě společnosti mají v úmyslu okamžitě odstartovat projekt, do kterého se zapojí 100 inženýrů FHI. Dvacet vývojových pracovníků FHI již od začátku února pracuje v TMC a řeší otázky společného vývoje a požadavků ze strany TMC ve středně a dlouhodobém horizontu s ohledem na vzájemně se rozvíjející vývojové kapacity obou společností.

Toyota poskytne Subaru hybridní systém

Připravovaná hybridní Subaru budou vycházet ze systému pohonu Toyota Hybrid System. Kromě toho obě společnosti budou pokračovat v diskusi na téma rozšířené obchodní spolupráce, která by měla přispět k prohloubení vzájemných vztahů a v dlouhodobém výhledu i k posílení jejich konkurenceschopnosti.

Prohlášení obou firem je výsledkem vzájemné dohody FHI a TMC z října loňského roku, podle níž obě strany budou hledat synergie nejen v oblasti výroby a řízení výzkumu a vývoje, ale také při spolupráci na vývoji nových technologií. Koncern Fuji Heavy Industries Ltd. loni na podzim ukončil spolupráci s americkou automobilovou skupinou General Motors.

Ondřej Láník
Diskuze (45)
16. 3. 2006 21:57
Re: Go, Toyota go, Subaru vem s sebou :-)
:yes: :yes: :yes: