Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai ne, Daihatsu možná ano

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Daihatsu údajně zkoumá infrastrukturu vybraných regionů, nabízené výhody a také strukturu pracovní síly. Maďarsko, které stejně jako ČR neuspělo v soutěži o výstavbu nového závodu automobilky Hyundai, doufá, že v případě investice Daihatsu uspěje...

Uplynul týden od okamžiku, kdy korejská automobilka Hyundai oznámila, že Česká republika není mezi dvěma finálovými zeměmi pro výběr lokality vhodné pro vybudování nového závodu. Lidem prosazujícím zónu Tringle u Žatce ještě ani nestačili oschnout slzy a už se na obzoru objevila nová šance. Japonská automobilka Daihatsu, kterou vlastní Toyota, totiž hledá lokalitu pro výstavbu svého nového závodu a rozhoduje se mezi Maďarskem a Českou republikou. Toyota už přitom v České republice působí – společně s francouzskou PSA staví nový výrobní závod za 1,5 miliardy eur u Kolína.

Daihatsu údajně zkoumá infrastrukturu vybraných regionů, nabízené výhody a také strukturu pracovní síly. Maďarsko, které stejně jako Česká republika neuspělo v soutěži o výstavbu nového závodu automobilky Hyundai, doufá, že v případě investice Daihatsu uspěje. Stejně jsme na tom i my – v nabídce je znovu volná zóna Triangle u Žatce v bývalém vojenském letišti.

Maďarsko v posledních letech neuspělo už při získávání čtyř velkých investic – před automobilkou Hyundai přišlo Maďarsko o investice společností BMW, Toyota a PSA Peugeot-Citroën.

Konečné rozhodnutí o výstavbě nové automobilky Daihatsu ve střední Evropě by mělo padnout v průběhu roku 2004.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)