Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai poodhaluje ostrou Elantru N. Podívejte se na první fotky

Jan Zajíc
Diskuze (19)

Hyundai poodhaluje už šestý model vyladěný sportovním oddělením N. Tentokrát přišla řada na Elantru.

Kompaktní sedan je aktuálně na trhu v sedmé generaci, kterou jihokorejská automobilka představila loni v březnu.

Co se týče Elantry N, Hyundai zatím nabízí jen pohled na některé detaily, ke kompletnímu odhalení teprve dojde. Přesné datum premiéry neznáme, výrobce však slibuje další detaily v příštích týdnech.

Video se připravuje ...

A co tedy zatím víme? Snímek části zadních partií odhaluje spoiler a velké kulaté koncovky výfuku, druhá fotografie ukazuje specifický design kol a aerodynamické doplňky. Hyundai také prozrazuje, že Elantra N má snížený podvozek. Už dříve automobilka zveřejnila i obrázky zamaskovaného vozu.

Cílem vývojářů pak prý bylo vytvoření auta, které nabídne dokonalý kompromis mezi každodenní použitelností a "vzrušující sportovností výkonného závodního vozu".

Už nyní víme, že o pohon Elantry N se stará turbodmychadlem přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec o výkonu okolo 200 kW. Zájemci budou moci volit mezi šestistupňovou manuální převodovkou a osmistupňovým dvouspojkovým automatem.

Otázkou pak zůstává, jestli se vůbec Elantry N dočkáme v Evropě, současná generace tohoto sedanu totiž u nás aktuálně k dispozici není.

Jan Zajíc
Diskuze (19)

Doporučujeme

Avatar - iudex
23. 6. 2021 10:25
Re: Básnická otázka
Asi sa nájde pár trhov kde Elantra je, ale na tých hlavných ako je Nemecko či Francúzsko nie je (rovnako ako na našich trhoch).
Avatar - iudex
23. 6. 2021 10:22
Re: Oni si s tou Škodovkou nedají pokoj
Nesúhlasím, Octaviu tam moc nevidím, možno v tom, že sú tam pomerne ostré hrany a línie, inak dosť odlišné. Ja to vnímam ako typický dizajn pre americký trh, kde je takýchto sedanov kopec. A keďže je to sedan dizajnovaný v zámorí pre zámorie, tak o nejakej európskej Octavii dizajnéri asi moc nechyrovali.
Avatar - iudex
23. 6. 2021 10:19
Re: Kórejská konkurencia Hondy Civic...
Hlavne Honda pre toto nemá konkurenta, Civic sedan vo verzii type R nie je a nebude.
Avatar - Ozzman
23. 6. 2021 10:19
Re: Oni si s tou Škodovkou nedají pokoj
Ten zadek je hodně inspirován.....
Avatar - iudex
23. 6. 2021 10:18
Re: Básnická otázka
Ani mne to tvarovo úplne nesedí, každopádne tá technika je bez výhrad a kompaktných hotsedanov je málo, okrem S3, M235i a CLA AMG mi nič nenapadá. Ale to je prémia so 4x4 a automatom, takže Elantra N s manuálom a FWD by bola fakticky jediná vo svojej kategórii.