Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai unikly snímky dalšího MPV, Custo sází na usedlejší design

Ondřej Mára
Diskuze (6)

Po nedávné premiéře futuristického modelu Staria se na scéně objevuje další MPV z dílen automobilky Hyundai.

Novinka, která zatím stále čeká na svou oficiální premiéru, by se měla jmenovat Custo a její snímky unikly z Čínského ministerstva průmyslu a informačních technologií, kde byl vůz nedávno homologován. S tím by pak mělo souviset i odhalení nového modelu, které se očekává v průběhu šanghajského autosalonu.

Druhá MPV novinka automobilky Hyundai ovšem na rozdíl od modelu Staria vsadí na usedlejší design, který se zřejmě inspiroval u nejnovější generace SUV Tucson. To je ostatně dobře patrné na částečně hranatém plastovém lemování kol, nebo na masce chladiče s výraznými segmenty, na kterou elegantně navazují světlomety.

Zajímavostí masky je také nápis „Custo“, umístěný do chromované linky nad mřížkou chladiče. Po stranách vidíme posuvné dveře a vzadu je víko kufru s vyklápěním vzhůru. Víko by přitom mělo být dostupné ve dvou verzích, přičemž hlavním rozdílem je černý panel mezi zadními světly, který zdůrazňuje označení automobilky.

Jak už snímky naznačují, Custo není zrovna velký vůz. Ve srovnání s nedávno představeným MPV Staria je o 303 mm kratší, 147 mm užší a 256 mm kratší. Model Staria má navíc o 218 mm delší rozvor, což z něj dělá podstatně praktičtější a prostornější MPV. Navíc bude zřejmě i výrazně luxusnější.

Z dokumentů čínských úřadů pak unikly také informace o pohonných jednotkách, respektive jednotce. Custo by totiž mělo být poháněno 1,5litrovým motorem, který nabídne nejvyšší výkon cca 167 koní. To model Staria nabídne evropským zákazníkům 2,2litrový diesel o výkonu 177 koní, zatímco v jiných částech světa může dostat až 3,5litrový šestiválec o výkonu 272 koní.

Mezi modely Staria a Custo je tak celkem výrazný rozdíl, který jistě zajistí, že si nebudou konkurovat. Nás to ale příliš trápit nemusí, podle dostupných spekulací by totiž model Custo měl být určen pouze pro čínský trh.

Ondřej Mára
Diskuze (6)

Doporučujeme

15. 4. 2021 08:17
???
Prečo sú v galérii znovu tie isté promo fotky Hyundaiu Staria?
15. 4. 2021 00:47
To je ale hnus, Velebnosti...
Vypadá to, jako by tato ohyzdná škatule pocházela z bloku nějakého žáka ZŠ... :-O :-( :no:
Avatar - R32
14. 4. 2021 23:21
MPV
Akože chápem, že je stále dosť ľudí čo potrebujú plnohodnotne priestranné auto a nechcú SUV ktoré sa tak tvári no prečo pri tak mizernej konkurencii je "potrebné" spraviť takúto divočinu. Menej je niekedy viac, tu to platí dvojnásobne... :-(
14. 4. 2021 17:23
Nefungujici kombinace
...tenhle paskvil mezi kombíkem, crosoverem a MPV nefungoval u Pacifici ani u MB třídy R. Na to jak Hyundai poslední roky dělá moc hezká auta, je tenhle příšerný kus plechu úplně mimo... Fuj hnus na entou :/ :-O :'-(
14. 4. 2021 17:07
Ať se nikdo nezlobí...
ale tohle je děs. Chápu že někdo má větší rodinu a potřebuje Mpv, ale toto ne. Zlatá Pacifica.