Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Indická Tata změnila název nového vozu ze Zica na Tiago

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Model Tiago má konkurovat hatchbackům stejné třídy od domácího konkurenta Maruti Suzuki a jihokorejské Hyundai Motors. Jejich ceny začínají v přepočtu na zhruba 140.000 Kč.

Indická automobilka Tata Motors změnila název svého nového automobilu z původního jména Zica na Tiago. Záměr změnit název vozu společnost oznámila na začátku února, protože původní jméno připomínalo nebezpečnou virovou nákazu zika v Latinské Americe.

Tata představila svůj nový hatchback tento měsíc na autosalonu na předměstí Dillí. Slibuje si od něj zlepšení image a v posledních týdnech vedla rozsáhlou reklamní kampaň na podporu prodeje. Mezi osobnostmi propagujícími vůz byl mimo jiné nejlepší fotbalista světa za loňský rok Argentinec Lionel Messi.

Firma hodlá uvést vůz Tiago na trh do konce března. Jeho uvedením se chce zbavit pověsti výrobce příliš levných aut, která se s Tata Motors táhne od roku 2009, kdy firma začala prodávat vozy Nano v nejlevnější verzi za 100.000 rupií (dnes 35.800 Kč). Tata Motors je přitom od roku 2008 mateřskou společností britského výrobce luxusních vozů Jaguar Land Rover.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)