Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Infiniti bude kompaktní vůz vyrábět ve vlastní evropské továrně

David Bureš
Diskuze (4)
Nové kompaktní Infiniti bude vycházet z loňského konceptu Etherea.

Infiniti mění plány, oznámilo, že chystaný kompaktní model bude vyrábět ve svém vlastním závodě v Evropě. Podle zpráv z konce roku 2011 se přitom tento vůz měl vyrábět v Rakousku, v závodě společnosti Magna Steyr.

Japonská automobilka uvedla, že už nepočítá s tím, že by se o výrobu kompaktního vozu vycházejícího z konceptu Etherea postarala jiná společnost. Podle všeho se tak Infiniti nedohodlo s firmou Magna Steyr na podmínkách výroby auta.

Zatím není jasné, kde se Etherea bude vyrábět. Infiniti totiž v Evropě svoji vlastní továrnu nemá. Vozy mateřského Nissanu jsou však vyráběny ve Velké Británii, Španělsku a Rusku.

Informace o místě výroby a samotném autě budou zveřejněny krátce před spuštěním jeho výroby. Ta bude zahájena v roce 2015. Japonská značka tvrdí, že vývoj auta pokračuje podle plánu.

Nové Infiniti bude sdílet platformu s kompaktními modely značky Mercedes-Benz, jako je třída A a třída B. Automobil má rovněž použít benzinové čtyřválce od Mercedesu, které si japonská automobilka bude od roku 2014 vyrábět v USA. Sdílení techniky je součástí spolupráce mezi koncernem Daimler a aliancí Nissan-Renault.

Etherea je součástí plánů automobilky Infiniti do příštích let. Do roku 2017 by se prodeje značky měly více než ztrojnásobit až na 500.000 prodaných vozů ročně.

David Bureš
Diskuze (4)
22. 10. 2012 22:27
Detaily....
Design tohoto konceptu mě tedy ne uplně oslovil. A i C sloupek děs, o grilu raději ani nemluvit. Celková silueta je ale celkem pěkná, líbí se mi i přední světla, nějak mi připomínají starší generaci Outbacku ;-) Co se opravdu povedlo je zadek, ten vypada slušně. Škoda, že ten koncept zabíjí ty detaily co jsem popsal výše :-!

Btw Ještě, že na těch obrázcích je i to Audi, abysme věděli jak mají vypadat čisté (ale nudné) linie >:D
Avatar - pelikoš
22. 10. 2012 20:53
Re: Super
pravda,jen tak dál
22. 10. 2012 19:04
Super
Infiniti nam robi radost, ma velky potencial do buducnosti. Len tak dalej :yes: :yes: :yes:
Avatar - pelikoš
22. 10. 2012 18:21
jojo
už se těším... :yes: ;-)