Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Infiniti chystá model odvozený od Mercedesu třídy A

David Bureš
Diskuze (4)
Technika chystaného kompaktního Infiniti se bude shodovat s malým Mercedesem, oba vozy však budou mít zcela svébytný design.

V rámci spolupráce mezi koncernem Daimler a aliancí Renault-Nissan bude nové kompaktní Infiniti postaveno na stejné platformě jako nové generace Mercedesů-Benz třídy A a B. Automobil rovněž použije benzinové čtyřválce od Mercedesu, které si japonská automobilka bude od roku 2014 vyrábět v USA.

I přes stejnou techniku však budou mít oba modely svébytné tvary. Křivky malého Infiniti mají vycházet z loni představené studie Etherea. Nová generace třídy A pak oproti svému předchůdci zahodila všechny konzervativní linie a zbytečně praktické proporce, vůz je totiž laděn velice sportovně.

Platformu MFA bude brzy používat pět modelů značky Mercedes – vedle již představených tříd A a B to má být kompaktní SUV, zatím nazývané BLK, sportovně laděný čtyřdveřový sedan CLC a designové kombi CLC Shooting Brake.

V blízké době nemáme počítat s třídveřovou verzí třídy A, podle vedení Mercedesu si ostatní plánované karosářské varianty najdou více zákazníků a budou více výdělečné. Do budoucna však třídveřové áčko není managamentem zatracované.

Etherea je součástí plánu automobilky Infiniti do příštích let. Do roku 2017 by se prodeje měly více než ztrojnásobit až na 500 tisíc ročně prodaných vozů. Podle zpráv z konce loňského roku by tento automobil měla vyrábět společnost Magna Steyr v rakouském Grazu.

David Bureš
Diskuze (4)
10. 3. 2012 03:15
Re: zabiják
:-) Naprosty souhlas :-)
Avatar - Ronault.
9. 3. 2012 21:27
Re: zabiják
Petříku, nechci ti brát iluze, ale pan Louis Renault se nikdy s panem Nissanem nesetkal, natož jej mohl zabít. Nissan je totiž zkratka dvou slov "Nippon Sangyo".

PS: Pokud bys nebyl zabedněný, tak bys věděl, že díky Renaultu a Carlosu Ghosnovi Nissan jenda z nejdynamičtěji se rozvíjejích automobilek, dokonce jediná japonská, která v Evropě dokáže zvyšovat prodeje a na domácícm trhu např. v roce 2011 se stal druhou nejprodávanější značkou. Ale to se nesnaž pochopit, to nezvládneš.
Avatar - CHerokee
9. 3. 2012 21:15
Re: zabiják
Asi jsme každý četl něco jiného...