Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Infiniti dá potenciálním zákazníkům možnost řídit monopost F1

Jan Mička
Diskuze (4)
Luxusní odnož Nissanu si pro zákazníky připravila zajímavou akci. Za zkušební jízdu v běžném voze mohou vyhrát jízdu v monopostu F1.

Řídit monopost formule 1 je snem snad každého motoristického fanouška, jenom málokomu se ale vyplní. Britské zastoupení Infiniti však vymyslelo soutěž, na jejímž konci se jednomu z potenciálních zákazníků tato možnost vyplní.

První podmínkou je absolvovat testovací jízdu s běžným modelem, tím ale ta lehčí část končí. Infiniti totiž nenechá závodní vůz za miliony korun řídit jen tak někoho, a z 25 finalistů vybere jediného šťastlivce.

Mezi neoblomnými porotci bude například pilot F1 Sebastien Buemi, kterému budou muset uchazeči na okruhu Rockingham ukázat potřebné řidičské schopnosti. Vítěz pak bude převezen do továrny Red Bull Racing v Milton Keynes, kde absolvuje náročné školení. Po něm už následuje pouze cesta do Dubaje, kde proběhne samotný test monopostu F1.

Bez spojení automobilky Infiniti a týmu Red Bull Racing F1 by celá věc pravděpodobně nevznikla, v rámci firmy se ale nejedná o jediný program, který může běžného člověka dostat za volant závodního vozu. Řeč je o Nissan GT Academy, která už po několik let vytváří z hráčů simulátor Gran Turismo profesionální jezdce. Ti si v rámci přípravy musí projít doslova peklem, na jehož konci čeká angažmá v závodním týmu. Pak už je pouze na snažení každého, jak daleko to nakonec dotáhne…

Jan Mička
Diskuze (4)
29. 7. 2015 20:41
Re: hmm
tyjo vzdycky jsem si tak nejak myslel ze QX70 je mnohem drazsi nez ve skutecnosti je
Avatar - pelikoš
29. 7. 2015 15:37
Re: hmm
zde je link na cz - [odkaz]
a zde na prodejce - [odkaz]
29. 7. 2015 15:25
Re: hmm
Komplet pravidla zde -
[odkaz]
Výherce bude z: "United Kingdom (excluding Northern Ireland), Middle East, Mexico and Russia".
Nepochopim, že sem nemůže dát autor ten odkaz. Ten z článku vede na nefunkční link českýho zastoupení:D
Avatar - pelikoš
29. 7. 2015 15:00
hmm
lákavá nabídka...od kud to asi bude zákazník?