Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Infiniti IPL G Cabrio Concept: Sportovní prémie

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Značka Infiniti v Paříži ve světové premiéře představila koncept kupé-kabrioletu řady G v provedení IPL. Po debutu programu Infiniti Performance Line v USA se tak sportovně laděných Infiniti dočkáme i v Evropě.

Infiniti chce svým zákazníkům nabídnout i sportovnější verze svých modelů a k tomu má sloužit program Infiniti Performance Line. V případě Evropy je první vlaštovkou tohoto programu koncept kupé-kabrioletu řady G, na němž jsou demonstrovány možnosti IPL.

Provedené modifikace se shodují s výchozím kupé IPL G pro severoamerický trh, jehož premiéra se odehrála na srpnové přehlídce automobilové elegance v kalifornském Pebble Beach.

Vůz se na první pohled od běžných verzí odlišuje agresivněji stylizovanými nárazníky a mohutně vytaženými prahy. Celý komplet úprav exteriéru završuje spoiler na odtrhové hraně víka zavazadlového prostoru, tmavá 19palcová kola a dvojice nepřehlédnutelných koncovek sportovního výfukového systému.

V interiéru představuje největší změnu čalounění sedadel červenou kůží. Samozřejmostí je bohatá výbava, zahrnující prémiovou navigaci a výkonný audio systém značky Bose s 30GB hard diskem a 13 reproduktory.

Vedle úprav exteriéru a luxusní výbavy interiéru jsou součástí programu IPL i změny provedené na pohonné jednotce a podvozku, jejichž cílem je zvýšení výkonu a dosažení sportovnějších jízdních vlastností. Koncept je vybaven sportovním podvozkem s o 10 % tužšími pružinami a přepracovanými tlumiči.

Vidlicový šestiválec o objemu 3,7 l posílil o 13 kW (18 k) na konečných 249 kW (338 k), které jsou k dispozici od 7000 do 7400 min-1. Hodnota točivého momentu vzrostla z 360 na 374 Nm. To vše pouze díky novému, průchodnějšímu výfuku a přepracované řídicí jednotce.

Koncept je vybaven sedmistupňovou automatickou převodovkou, s níž dosahuje maximální rychlosti přes 270 km/h a z 0 na 100 km/h akceleruje za méně než 6,0 s.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)