Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Infiniti JX: Sedmimístný crossover se představí příští týden

Diskuze (3)
Oficiální galerie Infiniti JX čítá už šest snímků, celkový pohled na auto ale automobilka stále tají.

Nad crossoverem Infiniti FX stane jeho sedmimístná obdoba s názvem JX. Premiéra se chystá na výstavu v Pebble Beach, uskuteční se příští týden 18. srpna 2011.

Automobil má zacílit na Mercedes-Benz GL (a Audi Q7, Land Rover Discovery a Lexus GX/Toyotu Land Cruiser), stávající Infiniti FX totiž může konkurovat jen menší třídě M. JX tak bude určen především pro ty, kteří touží po větším prostoru, ale zároveň požadují stylové auto.

Netradičně tvarovaný C-sloupek je jistou evolucí řešení z konceptu Etherea, představeného na letošním ženevském autosalonu jako předobraz budoucího kompaktního modelu značky pro segment nižší střední třídy. Koncová světla protažená do boku karoserie i řešení přídě se zase podobají sériovým modelům FX a M.

Sériová verze bude prezentována na listopadovém autosalonu v Los Angeles. K americkým zákazníkům vyrazí Infiniti JX na jaře 2012 jako modelový rok 2013. Automobil bude vyráběn v americké továrně Nissanu Smyrna v Tennessee.

Ohledně použité techniky zatím panují nejasnosti, které Infiniti podporuje vytrvalým mlčením. Jako nejpravděpodobnější se jeví prodloužení platformy modelu FX a použití jeho šesti- a osmiválcových motorů.

Americká média ale s poukazem na místo výroby také tvrdí, že by JX mohlo vyjet s pohonem předních kol a technikou odvozenou od Nissanů Altima a Murano, které se také vyrábí ve Smyrně. Registrované názvy JX20, JX25, JX25h a JX30 navíc dávají tušit použití menších motorů, ze strany Infiniti však může jít jen o krok ke zmatení konkurence.

Případné uvedení na evropské trhy je zatím věcí vzdálenější budoucnosti. Pokud k němu dojde, neuvidíme Infiniti JX na starém kontinentu dřív než příští rok.

Diskuze (3)
Avatar - pelikoš
14. 8. 2011 17:25
Re: Jééé iX
no q7 je opravdu hnus,to překonat nejde.naproti tomu infiniti je krásný,nevím co se na tom komu nelíbí...
Avatar - Ham.
13. 8. 2011 12:45
Re: Jééé iX
Koukám, že zrůda Q7 bude překonána [odkaz] to baroko fakt už nemusím
Avatar - Pekelná Micinka
13. 8. 2011 12:23
Jééé iX
Chrám sv. Mikuláše s turbočtyřválcem zrovna nic zvláštního nebude, čumák se přibližuje fl FX, který už vypadá velmi přetažený, k tomu ta finesa >:D na sloupku...Už aby u Infiniti přešli k novoklasicismu.