Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Infiniti končí na českém trhu. Je to kvůli nízkým prodejům?

David Bureš
Diskuze (29)
Čeští zájemci o vozy značky Infiniti budou muset pro ně do zahraničí nebo se spoléhat na neoficiální dovoz. Servis se z Průhonic přesouvá do Prahy.

Luxusní značka Infiniti se rozhodla opustit český trh. Jediné oficiální zastoupení značky v Průhonicích provozované firmou Auto Palace tento týden ukončilo svůj provoz. Není však vyloučeno, že dealerství v budoucnu otevře jiná společnost.

Po dohodě s Infiniti Europe došlo k ukončení činnosti, tedy prodeje a servisu vozů značky Infiniti v Infiniti Centru Praha, píše firma bez bližšího vysvětlení v oficiální tiskové zprávě. Infiniti Centrum Praha sídlící v Průhonicích bylo jediným oficiálním prodejním místem vozů Infiniti na tuzemském trhu.

Důvod konce luxusní divize Nissanu na českém trhu můžeme hledat v nízkém zájmu zákazníků o její vozy. Během loňského roku bylo dle statistik Svazu dovozců automobilů v Česku registrováno pouhých 47 vozů značky Infiniti, což bylo o významných 24 aut méně než o rok dříve. Letos sice registrace vzrostly, během prvního čtvrtletí z 11 na 21 automobilů, zvýšený zájem ale rozhodnutí Auto Palace nezměnilo.

Stávající majitelé vozů Infiniti navíc musejí počítat s přesunem servisního místa. Servis automobilů značky Infiniti počínaje 18. dubnem nově zajišťuje Auto Palace Spořilov, a to jako jediný autorizovaný servis Infiniti v České republice. Auto Palace Spořilov patří do stejné skupiny AutoBinck jako dosavadní Infiniti Centrum Praha, i proto firma slibuje, že zákazníkům bude v novém servisním místě zajištěna stejná úroveň služeb a nabídka jako v tom stávajícím. Omlouváme se za případné komplikace a pevně věříme, že Auto Palace Spořilov splní jako autorizovaný opravce vozů značky Infiniti vaše náročné potřeby a budete se sem rádi vracet, vzkazuje firma zákazníkům na svých stránkách.

Infiniti na českém trhu oficiálně působilo od roku 2009, kdy bylo slavnostně otevřeno Infiniti Centrum Praha v Průhonicích. Ke vstupu na trh došlo v rámci tehdejší expanze značky v Evropě.

Zpráva o konci Infiniti v Česku přichází v době, kdy značka slaví celosvětové úspěchy a expanduje v nižší střední třídě, kdy po kompaktním hatchbacku Q30 chystá malé SUV QX30. Během loňského roku po celém světě prodala 215.200 aut, což bylo vůbec nejvíc v její historii. V růstu navíc pokračuje i letos. To jsou pro Infiniti velice dobré zprávy i s ohledem na to, že mateřská značka Nissan před čtyřmi lety zvažovala ukončení jeho činnosti.

David Bureš
Diskuze (29)
Avatar - pelikoš
23. 4. 2016 15:20
Re: INFINITI = DEFINITLY
tak tady je doplnění o novém suv [odkaz] a pro mně velký překvapení :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
Avatar - pelikoš
22. 4. 2016 22:24
Re: Hm... škoda
jak jsem psal výše myslím si a doufám, že to je jen dočasný problém a nissan se do toho vloží s požadovanou vehemencí
Avatar - Barrichello
22. 4. 2016 14:22
Re: Hm... škoda
>:D >:D >:D >:D

Na druhou strnau ubyla konkurence pro Lexus, Cadillac a jJguar, což jsou značky pro ty co něchtějí auto od D3
Avatar - pelikoš
22. 4. 2016 10:06
Re: Hm... škoda
:-) :yes: :-!
Avatar - Aoyagi
22. 4. 2016 09:01
Hm... škoda
To je tak, když místní knedlíci neznají nic jiného, než BMW a myslí si, že Audi je luxusní značka...