Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Infiniti Q50 Eau Rouge: Konkurent pro M3 není v tuto chvíli priorita

David Bureš
Diskuze (3)
Koncept Infiniti Q50 Eau Rouge s motorem z Nissanu GT-R loni vzbudil pozornost, do sériové výroby se ale v dohledné době nedostane.

Infiniti mohlo německým prémiovým značkám konkurovat i na poli pekelně rychlých sedanů, když vedení značky hovořilo o možnosti sériové výroby konceptu Q50 Eau Rouge. Z plánů ale sešlo, podle Francoise Bancona, viceprezidenta produktové strategie Infiniti, není takový model prioritou.

„Neříkám, že o něm nepřemýšlíme, jen to prostě není priorita pro zítřejší ráno,“ říká Bancon. Není totiž jisté, zda by si sportovní varianta Q50 našla dostatek zákazníků a firmě se její vývoj finančně vyplatil.

Koncept Infiniti Q50 Eau Rouge se světu poprvé ukázal loni v Detroitu. Jednalo se o sedan střední třídy poháněný dvakrát přeplňovaným šestiválcem z Nissanu GT-R, vyladěným na 424 kW. Spekulovalo se o možnosti sériové výroby, poslední zprávy ale naznačovaly, že automobilka se sériovým Q50 Eau Rouge příliš nepočítá.

Infiniti se nyní chce zaměřit hlavně na svoji pověst a především evropským zákazníkům ukázat, že jeho auta jsou stejně dobrá jako ty nejlepší automobily na trhu. V této souvislosti bude klást důraz na nejnovější modely – ve Frankfurtu prezentovaný hatchback Q30 a chystanou novou generaci kupé střední třídy Q60.

Bancon nicméně slibuje, že se Infiniti myšlenky vysoce výkonných modelů nevzdává. Zatím však není jasné, v jaké formě a kdy se takové vozy dostanou na trh. Podle Bancona se ale sportovního Infiniti dočkáme již velice brzy.

Takové auto patrně nebude tak drahé a výkonné jako třeba Mercedesy od AMG. Ze slov Bancona vyplývá, že se bude jednat o cenově dostupný model, se kterým si zákazníci budou moci dosyta užívat.

David Bureš
Diskuze (3)
Avatar - pelikoš
19. 9. 2015 19:58
Re: to je škoda
;-) :yes:
Avatar - CHerokee
19. 9. 2015 10:38
Re: to je škoda
Jo to je. Viděl jsem jej na vlastní oči v Ženevě a tohle auto by stálo za hřích.
Avatar - pelikoš
18. 9. 2015 19:05
to je škoda
mohl to být více než slušný posilovač image