Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Infiniti Q50 pod taktovkou amerických módních návrhářů (+ video)

Jan Mička
Diskuze (3)
Sedanů střední třídy jezdí po našich cestách nesčetně. Odlišit se můžete koupí jednoho ze dvou Infiniti Q50, které upravili američtí módní návrháři.

Dvě speciální verze Infiniti Q50 mají na svědomí američtí módní návrháři Thom Browne a Zac Posen. Vozy jsou vystaveny v dealerství Infiniti na Manhattanu a představují řadu viditelných vylepšení.

Zac Pozen postupoval při návrhu Q50 skutečně důkladně. Vozidlo dostalo speciální barvu karoserie, která přechází od matně stříbrného do antracitově šedého odstínu. Stejně jsou na tom i kola, které se provedením na obou nápravách liší. Interiér má červené čalounění a speciální povrchovou úpravu detailů. Podle nás je výsledek trochu křiklavý, styl se mu však ubírat nedá.

Thom Browne postupoval zcela opačně. Zatímco interiér dostal pouze decentní pruhy na sedačkách a vnitřním orámování nástupních otvorů, celý vnějšek tvoří jedno velké zrcadlo. Potažení fólií se nevyhnula ani kola, dokonce i prosklení dostalo speciální povrchovou úpravu. Výsledek se nám líbí, v noci bychom však za vozidlem rozhodně jet nechtěli.

Oba vozy budou od prosince v prodeji na stránkách gilt.com. Část výtěžku z prodeje půjde na konto dětské nemocnice St. Jude v Memphisu. Kupci navíc obdrží poukaz na nákup za 10.000 dolarů v exkluzivním módním obchodě Gilt a možnost profesionální konzultace. Speciální vozy však dostaly i speciální cenu – každý z nich stojí 75.000 dolarů, což je v přepočtu asi 1.440.000 korun.

Jan Mička
Diskuze (3)
24. 9. 2013 19:42
Re: FUJ
Q50 je velmi pekna, ale tento tuzing je napr. v Nemecku povoleny len pre schowcars.
24. 9. 2013 15:34
FUJ
neni co dodat