Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Infiniti Q80 Inspiration: Luxusní limuzína blízké budoucnosti?

Michal Fokt
Diskuze (3)
Infiniti na pařížském autosalonu představuje studii Q80 Inspiration, která může předznamenávat příchod luxusního modelu, postaveného proti německé trojce S/A8/7.

Infiniti má v současnosti trošku problém, protože coby prémiová značka nemá plnohodnotného zástupce v nejvyšší kategorii sedanů, kde působí Mercedes S, BMW řady 7, Audi A8, Lexus LS, Jaguar XJ nebo Maserati Quattroporte. Model Q70 stojí na pomezí vyšší střední třídy a luxusních aut, což ani ve verzi s prodlouženým rozvorem nemusí být vždy dost.

Možnou změnu tohoto stavu však naznačuje studie Q80 Inspiration. Nejde sice přímo o sedan, ale o "fastback" s výklopnou zádí, což může představovat v této kategorii menší faux-pas, nicméně jinak by tato pětimetrová limuzína měla majitele dobře reprezentovat. Karoserie s délkou 5050 mm šířkou 2027 mm, výškou jen 1350 mm a rozvorem 3103 mm působí dostatečně mohutně a zároveň elegantně, přičemž je respektován současný designérský jazyk značky.

Dveře do kabiny se otevírají na obou stranách proti sobě a chybí středový sloupek karoserie, což bude vyžadovat velké nároky na tuhost ostatních nosných částí a zatímco přední část interiéru působí na luxusní auto až překvapivě minimalisticky a futuristicky, místo zadních sedadel najdete dvě luxusní křesílka, což dává jasně najevo, že jde o vůz, v němž nebude majitel řídit.

K pohonu všech kol poslouží hybridní systém, tvořený benzinovým V6 3,0 l, přeplňovaným dvěma turby, jenž v kombinaci s elektromotorem dává celkový výkon 405 kW. V případě, že není potřeba plná síle agregátu, jsou poháněna pouze zadní kola. Vůz se pyšní parádní hodnotou kombinované spotřeby - pouze 5,5 l na 100 km a emisemi CO2 pod 159 g na kilometr.

Michal Fokt
Diskuze (3)
Avatar - Norge
2. 10. 2014 18:47
Q80
..je to koncept, interier sa zmeni este x-krat, ale inak pekny detail uchytenia flase ;-)

Smer dobry, tak drzime palce :-! :yes:
Avatar - Jáchym
2. 10. 2014 15:55
Exteriér super, interiér to zabil
Zvenku tak nádherný auto ale ten interiér to uplně zabil. Je to jak pěst na oko, vůbec se mi nelíbí ten nesoulad předních a zadních sedadel a ta přístrojovka je hotová tragédie. Když to srovnám s tím jak vypadá palubovka luxusních vozů typu A8 nebo S.... neřikám, ať tam klidně je display jako v Tesle, naopak, líbí se mi to, ale tohle je jak nějaký laciný čínský tablet a to kolem působí dost prázdně a lacině taky.
Avatar - pelikoš
2. 10. 2014 14:38
wow
nádherná vize