Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Infiniti QX60 Hybrid: JX se přejmenuje, dostane kompresor a elektromotor

David Bureš
Diskuze (6)
Nabídka motorizací sedmimístného luxusního crossoveru se rozroste o hybridní variantu.

Součástí lehké modernizace Infiniti JX pro modelový rok 2014 je také přejmenování tohoto crossoveru na QX60. Nová jména dostanou také ostatní modely značky. QX60 bude oficiálně představeno na blížícím se autosalonu v New Yorku.

Součástí faceliftu bude rozšíření nabídky o hybridní provedení. QX60 Hybrid bude kombinovat 2,5litrový čtyřválec přeplňovaný kompresorem, elektromotor o výkonu 15 kW a převodovku s plynule měnitelným převodem.

Celkový výkon této soustavy má činit 186 kW. Automobil má nabídnout nižší spotřebu paliva proti verzi s 3,5litrovým vidlicovým šestiválcem (198 kW). QX60 Hybrid má v americkém dálničním cyklu spotřebovat okolo devíti litrů paliva na 100 kilometrů.

Elektrický motor čerpá svoji energii z lithium-iontových baterií umístěných pod třetí řadou sedadel. Rovná podlaha má podle Infiniti usnadňovat pasažérům nastupování na zadní sedačky, umístění baterií pak nemá vliv na velikost zavazadelníku.

QX60 Hybrid bude dostupné s pohonem předních, nebo všech kol. Na americkém trhu se vůz začne prodávat během léta.

Sedmimístný crossover JX debutoval v létě 2011, nabízen je dosud pouze se zmíněným benzinovým šestiválcem. Mezi konkurenty automobily patří například Audi Q7 a Mercedes-Benz GL.

Běžné modely značky Infiniti podle nového značení dostanou písmeno Q v názvu, SUV a crossovery budou označeny jako QX. Tato písmena dále doplní číslovka odkazující na místo daného vozu v hierarchii modelové řady značky. Nové značení má mít větší řád než to dřívější.

David Bureš
Diskuze (6)
Avatar - pelikoš
10. 3. 2013 16:27
Re: trosku mi to pripomina
uváděl jsem tvar toho sloupku a myslím, že i infiniti tomu tak říká
Avatar - 3_diamanty
9. 3. 2013 20:14
Re: trosku mi to pripomina
ono to je D stlpik ;-)
Avatar - pelikoš
9. 3. 2013 20:12
Re: trosku mi to pripomina
tak rozhodně je to o několik pater jinde a s ročním náskokem,ale velmi zajímavá motorizace.i v evropě zajímavá.jasný znak k rozpoznání c sloupek
Avatar - 3_diamanty
9. 3. 2013 19:22
trosku mi to pripomina
grand santa fe svojim azijskym zjavom ;-) aj ked samozrejme infiniti bude vyssia liga ;-)
Avatar - Bristol
9. 3. 2013 18:56
Infi
jo tak tohle je moc pěkné, příjemná alternativa k zavedené evropské prémii, škoda že se honda nesnaží alespoň individuálně sem pašovat některé modely od Accury, věřím že by se jich tu pár taky prodalo(myšleno v EU)