Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Infiniti se stěhuje do Hong Kongu

David Bureš
Diskuze (2)
Centrála Infiniti v v Hong Kongu bude zaměstnávat asi 100 lidí.

Celosvětové sídlo značky Infiniti se přesune do Hong Kongu. Luxusní odnož Nissanu očekává růst prodeje v Číně a na dalších rozvíjejících se asijských trzích. Ty budou z Hong Kongu lépe a efektivněji obsluhovány. Infiniti dosud sídlí v japonské Jokohamě, která je i sídlem Nissanu.

V hongkongské centrále bude zaměstnáno zhruba 100 lidí. Centrála bude plnit především korporátní funkci a bude doplňovat stávající hlavní sídlo společnosti v Jokohamě.

Nová centrála Infiniti bude zároveň sídlem společnosti Nissan Global Company Limited (NGL), nového právního subjektu. Její provoz bude zahájen v dubnu 2012.

Z Hong Kongu bude automobilka Nissan řídit zejména globální marketingovou komunikaci. V Hong Kongu tak bude sídlit mezinárodní tým pro marketingovou komunikaci, který bude mít na starosti zejména klíčové trhy, jakými jsou pro Nissan Čína, Indie a další asijské země.

Podrobnosti o sídle v Hong Kongu Infiniti zveřejní v následujících měsících.

Zvýšení prodejů na asijských trzích má Infiniti pomoci dosáhnout cíle prodávat 500 tisíc vozů ročně.

Infiniti bylo založeno v roce 1989 jako luxusní divize Nissanu. Vozy této značky byly nejprve prodávány výhradně v Severní Americe, Infiniti ale v minulých letech expandovalo i na dalších trhy.

Na českém trhu se automobily Infiniti oficiálně prodávají od roku 2009.

David Bureš
Diskuze (2)
Avatar - Sysoj Psojič
4. 11. 2011 01:19
Re: jojo
Víš, co je ve dnešním světě nejhorší?
Nemít smělé cíle ;-)
Avatar - pelikoš
3. 11. 2011 21:04
jojo
smělé cíle...