Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Infiniti zavrhlo výrobu elektromobilu

Michal Fokt
Diskuze (3)
Prémiové značky jsou teď úplně poblázněné plug-in hybridy a elektromobily. Infiniti to ale zjevně vidí jinak a šanci, kterou jí dává Nissan Leaf, velkoryse odmítne.

Infiniti před necelými třemi roky na autosalonu v New Yorku představilo studii LE, což nebylo nic jiného, než převlečený Nissan Leaf v exkluzivnějším balení a bylo přislíbeno, že v roce 2014 vyrazí na silnice, byť se už v roce 2012 mluvilo o určitém zpoždění kvůli aplikaci modernější techniky, aby vůz mohl konkurovat nejnovějším elektrickým BMW, Audi a Mercedesům. Jenže když se USA Today pídilo po jeho osudu, zjistilo, že projekt Infiniti LE je spíše zrušen, než odložen.

Vicepreziddent Infiniti Americas Michael Bartsch na toto téma sdělil, že automobilka chce být "pragmatická" a zaměří se na masově prodávané modely namísto okrajových elektromobilů. To souvisí s dříve oznámeným plánem automobilky prodávat v roce 2017 zhruba 500 tisíc vozů ročně. Na legrácky tedy zjevně teď není prostor, ani peníze.

Zdá se, že současné vedení Infiniti likviduje vše, co budovala a prosazovala dvojice Andy Palmer a Johan de Nysschen, Nejprve krajně znepokojivé zvěsti o Q50 Eau Rouge a nyní i konec elektromobilu? Což o to, ke stejnému kroku, tedy propříště vyškrtnout z nabídky elektromobil ELR, se rozhodl nedávno i Cadillac, ovšem imageový dopad Eau Rouge na celou značku by byl asi... jiný.

Michal Fokt
Diskuze (3)
22. 1. 2015 09:17
Re: ELR
opravdu nekdo ceka ze auto ktere se teprve zacina prodavat nebude mit nastupce a narovinu to nekdo odpovedny takto rekne svetu?, kdys jeste vlastne ani nevedi jak bude prodejne uspesne? co kdys se mu bude prodejne darit, to pak zase slavnostne odhali ze nastupce mit bude?
Avatar - Blue Sun
22. 1. 2015 08:59
Re: ELR
Nebude mít nástupce.
21. 1. 2015 17:09
ELR
kde se Cadillac rozhodl vyskrtnout ELR z nabidky? na strankach Cadillacu stale figuruje, jde sestavit i objednat [odkaz]

"Což o to, ke stejnému kroku, tedy propříště vyškrtnout z nabídky elektromobil ELR, se rozhodl nedávno i Cadillac..."